måndag 23 januari 2012

sen vill jag skriva allt jag sett

-
Häftigt från helgen, del 5: (som jag fick reda på när jag kollade min mejl ca 03.00 på examensnatten – tror ni en uppspelt tjej gick helt crazy bananas eller? Nästan!:) )

Och ni vet ju att jag inte kan hålla tyst om sånt där som gör mig uppspelt och glad. Varför skulle jag det? – Glädje är ju till för att spridas! (om ni nu vill vara så snälla och glädjas lite med mig tack! :) )

Men denna gång måste jag ge lite bakgrundsinfo som handlar om mina drömmar. Och det är faktiskt lite småjobbigt tycker jag, att berätta vad man drömmer om. För att man är rädd att misslyckas kanske? För att det avslöjar ens djupaste längtan och vad hjärtat brinner för? Kanske.


Men nu när en liten (eller stor) dröm delvis gått i uppfyllelse så måste jag ju berätta:

Så, en av mina drömmar är att få någon text jag skrivit tryckt i en tidning. Och det har INTE hänt, denna gång, ännu, jag drömmer vidare. En annan dröm är att få ha min blogg kopplad till, eller skriva för, något kristet sammanhang av något slag, typ skriva för en kyrka, eller ha min blogg länkad till en kristen hemsida/ tidning osv….bara för att jag ska känna att mitt skrivande liksom inte står helt tomt och ensamt ute i världen, utan att det faktiskt finns en förankring. Att jag ska bli lite mindre ensamvarg i mitt tjänande, typ…. och NU ska jag (åhh vad glad jag blev!!!) få blogga åt IKON1931.

Ikon är en tidning som jag läst länge och är riktigt bra tycker jag. Fräsch, tar upp viktiga saker och ämnen på ett öppet, ”oindoktrinerat” sätt skulle jag vilja kalla det för. Man får tänka själv liksom. Och ofta väldigt bra texter, krönikor osv. Skulle tro att det är Sveriges största kristna ungdomsmagasin? Och varje månad så har de på sin hemsida, som ni hittar här, en månadsbloggare. (för övrigt är januaris bloggare en vän, alla fall en väns vän som jag umgåtts lite med – så jag räknar David som min vän med, som är i Kenya och pluggar för tillfället. Mycket intressant läsning. Hett tips!)

Och, i februari är det visst jag som ska vara månadens IKONbloggare. Jag känner mig oerhört ärad och smickrad och glad, för som sagt, jag drömmer ju om detta. Så även om det kanske inte låter stort i era öron, så är det stort för mig.

Framförallt är det stort för att jag vet att min blogg för bara några månader sen inte alls hade passat så bra där. När jag mest skrev om träning, försökte vara ironisk men under ytan ge hintar om att det var sjukt jobbigt det här med träningen och maten. Där jag drev lite med mig själv. Skrev visserligen lite vettigt ibland också men….


Att nu få skriva om Gud, om att bli fri från ett stort mörker (en ätstörning i mitt fall då), kanske skriva nån dikt då och då… det känns…. Bra. och fint. Och även om det är lite nervöst tänker jag inte lägga så stor press på mig själv, jag fortsätter väl och skriver som vanligt som jag gör nu helt enkelt. Jag hoppas, och faktiskt tror, att det nog kan bli bra. Betyda att någon kanske blir lite inspirerad, eller puschad, eller tröstad, eller glad. Sådant jag vill få vara med och göra.. För att Gud har skapat oss till att göra det.

Bla bla bla! Nu vet ni det i alla fall.


Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för ia. : )


kärlek!
(och tack till alla som uppmuntrat mig i mitt skrivande. det har gjort att jag vågar tro på mig själv och vågat ta steget till att göra detta)

/ia.

2 kommentarer:

Tore sa...

GRATTIS! Vad kul, fortsätt bara skriva som du brukar, kommer nog gå kanon =)

maria sa...

Hurra!