söndag 1 januari 2012

luften bor i mina steg.

-
livet: Att vara på rätt plats. Att ha hittat hem. Att fira ett nyktert nyår. Att vid tolvslaget se upp mot himlen, fyrverkieriet och känna jag har nog aldrig varit såhär glad, hel, som jag är nu. jag är totalt och helt genomfylld av frid och glädje och framtidstro och nöjdhet med mitt liv. Att se så enormt mycket livsglädje och energi utan en endaste droppe alkohol. Att se människor som tar väl hand om varandra, som älskar varandra, utan egoism och baktankar. Att vara omgiven av värme. Att tina upp, att lära sig älska. Att ha någon som kan göra en alldeles varm på insidan. Att ta examen, bli fri, veta att världen står öppen framför ens fötter. Att sjunga lovsång och få en häftig, mäktig känsla djupt inne i hjärtat, i hela kroppen: det är det här jag är skapad för att göra. Att se människor som delar med sig av det allra tyngsta som livet kan erbjuda, och ändå inte blir bittra utan känner tacksamhet till livet och Gud och låter honom trösta och bära. Det är häftigt, det är livet!
Att se snön dala ner utanför mitt fönster, veta att träningsendorfinerna står på lur, att våga och tro på sig själv i den stora kroppsliga&psykiska utmaningen (vasaloppet), att ha föräldrar som en älskar en.
Att skrapa bilrutor klockan nio på morgonen efter ett nyår, utan baksmälla, och bara göra det med glädje och ett stort leende på läpparna. Att poppa en alldeles för gammal Håkan platta alldeles för högt, köra alldeles för fort, för att man tror att man är odödlig. Att bli fånigt glad över några små sms, några små ord.
Att känna sig ung, frisk och fri.
Att känna att man hittat de finaste av vänner.
Att se min allra goaste församling på TV och vara del av den gemenskapen. Att Gud sänder en människa fram till mig, som ber de precis rätta orden, det är ingen slump. Det är vår coola Gud. Som ger uppmuntran, pepp och stöd så fort man börjar vackla.
Att tro att man kan göra någonting, att jag är viktig, mitt liv är viktigt, att jag ska gå ut och göra hans vilja, det är livet.
Att ta en sista dag med chokladpraliner och pepparkakor och kaffe till frukost. Att brinna för detta, att skriva, att blogga, att inte skämmas för det utan tro att det faktist är en gåva jag har. Att få uppmuntra andra, att få ge istället för att ta. Att vilja göra vad jag kan för att förverkliga mina drömmar, att tro på dem, det är livet.
Att inte vara rädd för framtiden utan bara längta, längta, längta, att släppa fruktan och tro att Gud leder oss, att han ska skydda våra hjärtan. Att våga tro att vi sänts i varandras väg.
Att åka bil i minus 12 och värmen slutat fungera och man håller ändå på att skratta ihjäl sig.
Att ha världens skrattfest över en middag med Jocke och mina föräldrar där man kan skratta åt alla dråpligheter vi hittils gått igenom.
Att höra ord som: en för alla, alla för en. ord om ett år med mindre individualism, mindre ljummenhet, och mer överlåtelse och bara känna yes, yes, yes, det är det här jag vill.
Att ha någon form av jobb, och tro det bli bra. Att ha pengar så man överlever. Att ha mat på bordet och värme i huset och tacka Gud för det.
Att lyssna på Jonathan Johansson och känna att det finns magisk musik. Att lyssna på clubmusik och bara vilja dansa, dansa, skaka rumpa, för att man är fylld av lisvglädje. Att se människor som brinner för Gud.
Att veta, att vad som än händer, så har man åtminstonde en spännande vår att se fram emot.
Att vara otroligt träningspepp.
Att ha en syster som man älskar, med en familj som man älskar, och veta att vi ska bara växa ännu närmare varann, att jag en dag ska våga säga sanningen om mina ärr och berätta mina svarta hemligheter. Och jag ska varje dag be Gud bevara er och era kroppar och era hjärtan.
Att veta: det bästa har ännu inte hänt.
Att ha allt framförsig: sjuksköterskeyrket, resor, fester, man, (barn,hus???????, what??), bröllop, och: livet med den häftigaste Guden.


Jag tar med mig de nio finaste orden jag vet, och strävar efter, i mitt liv, denna första dag av året: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärkning. (Gal 5:22)
Vill ni vara med mig och leva bland dessa nio ord detta år? Det kommer bli coolt! :)

kärlek!
/ia.

Inga kommentarer: