onsdag 18 januari 2012

do you remember

-
Nästa gång ni är i mataffären och funderar på om ni ska köpa kravmärkt, rättvisemärkt osv. eller inte, trots att det är några kronor dyrare (hoppas ni funderar på det i alla fall!) så kan ni tänka såhär: Gud har skapat jorden och alla människorna och vill att jorden ska må så bra som möjligt och att människorna ska ha så rättvisa arbetsförhållanden som möjligt. Och vilken enkel liten grej att visa, framförallt markera till inköparna, vilka värderingar man står för.

Hjälper det inte att tänka på Gud kan ni tänka på mig och se om det går bättre ;)

(Nej, jag köper inte alltid krav. Men jag försöker tänka på det. Kravbananer är viktigt för mig, för att man har hört om så mycket dåligt med det, gifter, slavliknande arbetsförhållanden. Och att jag skriver om det här, liksom det där med att ge pengar till tiggare, blir ju en pusch för mig själv också. Om jag skrivit om det, måste jag ju göra som jag skrivit. Bra!
Och man kan spara in pengar på annat istället: Skippa bilen en dag. Köp två färre klädesplagg under året. Ät ute en gång mindre. Vips så hade du råd med krav och rättvisemärkt. Bra va? :) )




Mitt ständiga kaffemellanmål. Love it - banan är väl en av frukterna med mest socker i - så självklart är den godast! ;)

Kärlek!
/ia.


2 kommentarer:

Syster duktig sa...

Banan är ett bär! Och det är bättre med lokalproducerad frukt för miljön ;-)

Anna sa...

Nej då, ska inte komma med så mycket pekpinnar. Krav är alltid bra!!! Kram