söndag 8 januari 2012

daughter of mercy, daughter of strength

-
har fått höra några gånger de senaste dagarna att jag fått människor att börja gråta. och ja, jag vill ju inte göra någon ledsen eller så. men berörd, javisst, fine.

men det enda jag gjorde var att läsa några enkla, men ärliga ord från mitt hjärta.
det löd enligt följande: (och äntligen får jag publicera det i princip enda "poetiska" jag skrivit på hela hösten..., haha. det är inte lika lätt att skriva när man inte är ledsen längre. ett pris jag gärna betalar. )


-

Jag har varit vilsen Gud – men du tog mig vid handen, och förde mig hem.

Jag var ett oskyldigt barn- och du Gud ledde min väg genom lek, glädje och sorg- du var vid min sida i kampen att bli vuxen.

Jag var hög på livet – på randen av det lyckliga. Men jag satte all min lit till människor – människor som svek. Jag glömde dig Gud, ändå tog du mig vid handen och förde mig hem.

Jag var vilse – i allt det svarta. När jag lärde mig om ångest och ensamhet. Då Gud, då tog du mig i handen, och förde mig hem.

Jag var vilse – i mitt sökande efter popularitet och denna världens lycka. Det var tomhet, endast tomhet. Men du Gud, såg mitt falska leende som blev till gråt om natten. Då tog du mig vid handen och förde mig hem.

Jag var vilsen – i en dimma av fest, förvirring och flykt. Då blev du min räddning – jag gav mig av, men trots min bortvända rygg, tog du mig vid handen och förde mig hem.

Jag var vilsen – i bitterhet och ilska. Då lärde du mig att förlåta och att bli förlåten. Trots min stolta nacke, mina hårda avvisande ögon – såg du på mig med kärlek och förde mig hem.

Jag var vilsen – i kampen mot perfektionism, att vara lyckad, duktig, duglig. I min tro av att inte räcka till. Men du såg mitt nedböjda huvud, mina sviktande knän. Du tog min hand, och förde mig hem.

För du Gud
- Du är större än allt det svarta. Du är större än min ilska, min ångest, min ensamhet.
- Du är större än allt världen kan erbjuda. Större än all tillfällig, tom lycka.
- Du är större än all sorg. Större än brustna relationer, större än svek, större än lögner.
- Du Gud, är större än all bitterhet. Större än alla syndiga tankar ett hjärta kan rymma. Större än min självcentrering. Större än jag, min och mitt.

Jesus - tag mig vid handen – och för mig hem.


kärlek!
/ia.

ps. så vill jag bara meddela att jag en en HEL människa. inte splittrad och tudelad. det betyder allt. d.s.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är underbar Ia. Jag läser så lite bloggar alls nu för tiden, och så tittar man in och ser att du skriver lika bra och inspirerande som du alltid gjort. Jag hoppas att du mår riktigt bra.
Stor kram!
Ylva