onsdag 25 januari 2012

Beauty queen of only eighteen, she had some troubles with herself. He was always there to help her, she always belonged to someone else

-
Att lite olika personer ibland hör av sig till mig, via vad de läst på bloggen, angående lite hjälp med tankar kring träning/överträning, mat, vikt, ätstörningar osv. gör mig jätteglad! För om jag bara kan, på något enda vis, hjälpa någon, vara ett stöd, ett bollplank, ge pepp att ta sig ur saker, ge kraft att inte komma in i skiten, så gläder det mig enormt! Och FRÅGA GÄRNA, jag känner mig så pass frisk att jag absolut klarar av, och gärna ställer upp om någon vill.

Och detta vill jag skicka med redan nu:
Om du är i en ätstörning: Det är SÅ, SÅ VÄRT att göra allt för att ta sig ur det. NEJ, att bli frisk innebär inte att bli tjock eller gå upp 10kg i vikt på tre dagar! Att sluta se ner på sig själv, hata sin kropp, sluta tänka dåliga, destruktiva, tankar, kommer BEFRIA dig något så enormt. Att VÅGA äta fett kommer att göra dig mindre trött, ledsen, energilös, deprimerad osv. Man måste äta för att orka vara levnadsglad! Jag säger absolut INTE att det är enkelt. Att det bara är att bestämma sig, så blir man frisk. MEN man måste, helt och hållet och ärligt, bestämma sig för, själv: Vill jag bli frisk? Vill jag släppa den här identiteten som det innebär att vara ätstörd. Om svaret är ja, så går det! Det kanske blir världens tuffaste kamp, men VILL du bli frisk KAN du bli frisk. Men det gäller att våga. Våga äta.

Om du är på väg in i något ätstörningsaktigt, träningsberoende, vikthets osv: Gör ALLT du kan för att inte halka in i det. Var observant på dig själv, när börjar det gå för långt. Om du försöker gå ner i vikt som ett uttryck för att det är andra saker som får dig att må dåligt (that's my story!) – ta reda på vad de verkliga problemen är – och ta tag i dem. Jämför dig inte med andra. Tro inte att du blir lycklig bara av att gå ner några kilo – och se till att stoppa innan det är för sent. Lyssna på kroppen, vad den orkar med. Tänk över hur du vill att ditt liv ska bli – glad och nöjd och med en helt normal vikt, eller undervikt med depression, ledsenhet, ilska, tappade sociala kontakter, oro, negativa tankar osv.

Och hej, JAG VET VAD JAG PRATAR OM! (men – det är olika för alla. Så om jag klivit någon på tårna nu, förlåt! Jag pratar bara utifrån mina egna erfarenheter)

Kärlek!
/ia.




och ja, detta är en skräck-bild. (finns ju mycket värre dock!)

Och jag har aldrig sett ut så!

Men om jag så skulle kunna skrämma någon till att inte få en ätstörning så gör jag det gärna!

/.

Inga kommentarer: