torsdag 8 mars 2012

Jesus: "Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra"

-
Nu kommer det ske något väldigt ovanligt på min blogg. Ett recept. Ett brödrecept för att vara exakt. Och det passar väl bra internationella kvinnodagen till ära. För baka är väl en typsikt kvinnlig sysselsättning och kvinnors roll är ju att vara fastspända runt spisen… Eller…???!!!

Aja, jag är ju ingen hejare på sånt här, men jag kan om jag vill. Och jag lovade Helena & Jessica att ge dem receptet på detta bröd efter som ”det var bland det godaste brödet de nånsinn ätit” – citat. Stolt som tuppen! Tänk att jag som är så ohuslig kan få sådan fina ord om mina bakverk. Hursomhelst, istället för att mejla receptet till dem kan jag ju lägga ut det här. Och det ÄR supergott och superenkelt! Och ni betelvänner kanske minns min fobi för att bli kladdig om fingrarna – och eftersom detta brödet är utan jäst så slipper man kleta med fingrarna i det. Perfekt! ´Så:

Annas (jag kallar det så eftersom jag fått receptet av min fina syster) rågbröd med linfrö
10-12 dl rågsikt (kan byta ut några deciliter mot grahamsmjöl)
1,5 dl rågkross
0,5 dl linfrö
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1,5 dl mörk sirap
6,5 dl filmjölk

(jag brukar ha i ca 1 tsk salt också, även om det inte står i receptet. Ett annat tips är att man kan byta ut några råksikts decilitrarna mot havregryn istället – gott! )

Häll upp filmjölk i en bunke. Blanda i bakpulver och bikarbonat. Rör ner alla torra varor och sirap. Rör ihop till en smet.
Lägg degen/smeten i 2st smorda ugnsformar i ugnen (mitten ungefär) på 150 grader i 1h 30min. Låt bröden stå i sina formar tills de svalnat. Ät med nöje!



Ha. Coolt!

Ha en bra dag vänner! Jag är ledig och ska snart på cirkelfysträning på friskis och i eftermiddag sushidejta med Jocke (alltså, NÄ, vi dejtar ju inte på riktigt såklart !) och eventuellt träna lite mer ikväll. Eller tvätta – undrar vad som lockar mest? ;) Eventuellt shoppa en liten snygg grej också, vi får se om det ev. uppvisas här.

kärlek! /ia

Inga kommentarer: