söndag 11 mars 2012

and they don't make no excuse for themselves and there's no need I know

-
Ett tag i vintras tänkte jag att jag skulle lägga ner det här med träning. Att det bara gjorde mig stressad. Och att jag efter vasaloppet bara skulle ”mys-träna” lite, gå mycket promenader osv. Att jag inte skulle ha krav på mig att prestera, inte anmäla mig till nya tävlingar, t.ex. löpartävlingar.

MEN nu är jag peppad som aldrig förr. På att bli starkare, snabbare, smidigare, bättre kondis osv. Och jag liksom förundras över hur kul jag tycker det är att tävla. Att behöva prestera. Att utmana sig själv, att bli bättre, att se att man är bättre än man faktiskt tror man är. Det är sådant som gör en motiverad.
Tyvärr så tycker jag ju löpning inte alls är lika roligt som skidåkning, bara en sämre version av träning och konditionsträning. Men men, jag är ändå skapligt peppad att ta upp löparkarriären. Försöka bli bättre. Bli en löperska. Och jag som absolut inte skulle springa nått lopp planerar redan nu för blodomloppet, vasastafetten och ev. tjejmilen igen, eller Lidingös tjejlopp. Fast jag skulle vilja utmana mig på nått mer sätt också. Hitta min grej, sommartid. Var ju inne och provsmakade lite på crossfit i höstas. Det skulle kunna vara så sjukt kul, och det är sjukt bra träning. Det kanske vore något att ta upp igen? Och sen skulle jag vara sugen på att testa mountainbike. Att cykla massa landsväg är nog inget för mig, men att fara runt i skogen, bland lera, stenar, rötter och skit, det skulle jag nog kunna tycka vara rejält skoj. Och nått för ben och rumpa att bita i : )

MEN jag har också ett nytt träningsmål nu såhär på en gång efter Vasaloppet. Och om vasan var ett mål som var ”fint” och man fick mycket hejarop inför så är det här ett ”fult” träningsmål. Och jag kommer nog inte få många hejarop för det. MEN målet heter: gå ner i vikt. Minus 3,7kg för att vara ganska exakt. (Om det går.. - jag har ganska dålig karaktär och en förbränning som jag kört rätt i botten efter några års mattrixande...) Och jag kan förstå att det låter dumt, med min historia och så. MEN det handlar om att trivas med sig själv, precis som vasaloppet var för min egen skull är detta också för min egen skull. OCH jag har lärt mig en hel del genom åren. Så denna planerade viktnedgång beror intedåligt mående. Den ska inte ske på bekostnad av mitt humör – det ska finnas kraft till annat än att gråta (sån jag ofta blivit när jag inte ätit ordentligt). Det ska inte ske på bekostnad av prestation, jag ska orka träna, ska äta ordentligt när jag tränar, ska orka jobba, umgås osv. Den ska inte ske genom att skära ner alldeles för mycket på mat. Den ska inte ske genom hjälp av dieter - jag ska äta en balanserad kost med både kolhydrater, fett och protein. Det ska ske med tålamod (och är tålamod min starka sida…? Nä!), normalt hälsosamt tänk, och får ta den tid det tar – även om det preliminära målet är fem veckor (fram till påsk).


en suddig bild på min nya vän Estelle.

Till min förskräcklese upptäckte jag dock att den våg som funnits i bastun i källaren på mitt lägenhetshus var bortstädad för nån vecka sen. Katastrof! Där jag kunnat gått och ”tjuvvägt” mig eftersom jag bestämde när jag flyttade hemifrån att det inte var bra för mig att ha en våg (då hade jag vägt mig varje dag i ca 2,5år). MEN nu är en ny stjärna inköpt! Jag kallar henne Estelle, hade tänkt att mitt eventuella tredje barn skulle kunna heta så, men det får vi allt se hur det blir med den saken. Så nu är tanken att jag och Estelle ska bli goda vänner och bli glada på varann.

Är jag störd? Döper en våg... Kanske :)
Då kan jag berätta lite fler saker ni kan få himla med ögonen åt: Jag längtar till jul och jag längtar till hösten. September, oktober, november och december är årets bästa månader. Sommarn var väl inte så himla viktig!
När jag är ledig ställer jag klockan på ca 06.30-07.00. Det är skönt att komma upp i tid! : )
Och nått otippat för att vara mig: Tyckte det var riktigt kul att kolla på melodifestivalen, och i förra veckans andra chans ringde jag till och med in en röst (har det nånsinn hänt förr??) På vad? Ja också lite otippat av de som känner min musiksmak kanske, med Top Cats. Jag diggar faktiskt! och så diggar jag dead by aprils överarmar, haha!

kärlek! /ia

1 kommentar:

maria sa...

Och jag gillar Ulrik Munter! Haha.