tisdag 2 juli 2013

prayer for the weekend

Helgen blev rätt intensiv. Såhär såg den ut:

Falun -> Bjursås -> Siljansnäs -> Bjursås -> Furudal -> Bjursås -> Siljansnäs -> Hjortnäs -> Bjursås -> Falun.

Men bra var den!

Fick barn (okej, katt...) -vakt av Jojsan (Tack!) så det var bara att dra ut på landet :)  Micke var hästvakt, därför vi var i Bjurs, och jag tordes också klappa lite, hehe. Hästar är väldigt fina djur, men ganska respektingivande också. 

Sen var jag och mor på två möten i Siljansnäs, ett på lördag och ett på söndag. Fint där ute i skogen med Siljan i bakgrunden. Älskar Siljansbygden, alla fina, röda timmerbyggen... det känns hemma.

Och bra möten. Liksom inga halleluja-predikanter som skriker och gormar och ska elda upp någon konstig stämning. jag är lite rädd för sånt.
får obehagskrypningar i skinnet. nä, det var bara lugnt, stilla och enkelt och väldigt, väldigt bra. om budskapet som sägs är intressant och givande, och framförallt äkta, så behöver man ju liksom inte skrika, folk lyssnar ändå.

och ja. sen bar det iväg upp till Furudal tillsammans med Micke och vi hängde och grillade lite i Jockes sommarstuga. nån sorts trippel-dejt. med en fin vofsing, mycket djuriskt i helgen ;)

och jag drog klockan åtta på morgonen dan efter, trött som ett as, hem och sen vart det en ny Siljansdag. familjedag.

Lek med Edvin - åhh att springa runt och jaga honom så han tjuter av skratt... känns typ som livets mening. som att jag faktiskt skulle kunna tänka mig att ha en, eller tio, egna. när jag blir stor.
(vart tog min anti barn-hus-villa-volvo-svenssonlivs-anda vägen? fast jag drömmer fortfarande om Afghanistan och Syrien och sånt, som att vara nån sorts sjuksköterskehjälte i en blodig krigsfilm, också).  

hursomhelst, vi träffade Margareta, Olle, Rocky (djuriskt igen), Bella&Maggan, Birgitta. min lilla känsla av släkt. ack så fin.

bad i Siljan. jag doppade tårna. (har en krasslig hals sen över en vecka. ingen träning. det gör mig light-deppig) somnade i solen på bryggan. gööööttt.
och sen hem till Bjurs igen och lite häng med Micke,Jocke,Mackan&Jennifer. musikquiz, 90-tal, nostalgi.

försökte kolla på fotbollen inatt, Brasilien-Spanien, final i Confederations cup. det gick väl sådär.... men en del såg jag iallafall, hehe.

efter allt det där var det rätt gött att ha en hemmadag innan nattjobbet ikväll. frukosten var färdigintagen vid halv tre.... hoppsan ;) myspyst massa med 'mina' bäbisar (katterna igen alltså). åhh finingar!.
tvättat, dammsugit, städat, lagat mat och matlådor, gått bort med sopor.
gått en runda på stan, gör ju typ aldrig det, och småshoppat lite. måste väl göra av med pengarna på nått ;)

pratat om och kollat på lite Indienbilder ikväll med kollegorna. längtar.

men här bilder från fin-fina Sverige. så vackert land vi har förmånen att få bo i. var tacksam. njut. ta hand om skapelsen. ta hand om varandra.


Olsnäsgården i Siljansnäs.
 
utsikten från Margaretas lilla torp. fint! med E. på språng. lillkillen <3>



baddags! fast inte för Mattan, han är värre badkruka än mig, doppade inte ens tårna...
älskade
Rocky!

sovdags!

Hjortnäs. ett utav paradisen på jorden.

kärlek! /ia


Inga kommentarer: