onsdag 3 juli 2013

say thanks for this life

jag fick en liten rolig och bra idé (tycker jag iallafall) angående bloggen (med bl.a. inspiration hämtad från Amanda).
jag har ju haft lite svårt ibland på senaste tiden att dels hitta inspiration till att skriva och dels hitta tiden till det. (fast just nu är jag skrivpepp - yeah!)

OCH nu tänkte jag, ny månad och allt, att jag skulle införa ett litet juli-tema/kategori här och verkligen försöka skriva något varje dag. (roligare för er läsare också ju)

Tema: tacksamhet.

för precis som jag skrev igår så är tacksamhet en sådan upplyftande och befriande känsla. och det finns alltid, alltid något att vara tacksam över, även en riktig pissdag.
att lära sig vara tacksam tror jag skapar mycket glädje och ödmjukhet hos oss.

därför vill jag påminna mig själv, och kanske inspirera er, till att varje dag tänka efter vad oerhört mycket det finns att vara tacksam över. från de små banala vardagssakerna till de stora livsglädjeämnena.

jag tänkte att minst tre grejer varje dag kan man ju komma på iallafall.
jag är ju lite petig och noga på bloggen att jag tycker det jag skriver ska vara välskrivet och så, men nu kan det komma att bli undantag.
tacksamhetsinläggen ska jag försöka få till ändå, så kan ev. hända att det blir lite snabbt mobilbloggande ibland och inte så 'snyggt' skrivet.
det ska vi nog stå ut med.

så ja, med denna långa inledningstext till mitt juli-tema så är det väl dags att köra då:

idag är jag tacksam för:

- att det har gått så bra att sova och därmed jobba natt dessa nätter, utan att vara trött. och med trevliga kollegor! och har varit lagomt mycket att göra, hittills iallafall. perfekt. skönt med nattjobb ibland. (hinner man ju blogga, hehe)

- jag är tacksam för att den här dagen (vakna tiden mellan ca 15-21) inte behövdes göra så mycket funderingar på vad jag skulle sysselsätta mig med utan det löste sig naturligt med en liten utflykt till Linghed där jag och Jennifer agerade 'crossfrurar' haha :D
Följde med Mikael och Jocke och fick se var det är de spenderar all sin lediga tid, hehe.
Vi grillade hamburgare och det var fett gott (och sen fick jag lov att dra innan på jobb innan jag hann se dem åka iofs men det kommer väl fler gånger....)

- att jag har nästan-inget ont i halsen idag, äntligen, och nog förhoppningsvis kan köra igång med träningen igen imorgon samt att knät känns bättre än förra veckan iallafall.

- att jag trots ca 1,5 veckas träningsuppehåll faktiskt inte fått några ångestattacker, inte blivit hysterisk eller direkt deppig, kunnat äta samt inte gått upp i vikt. detta hade inte alls gått så bra de föregående 5-6 åren. typ ÄS-frisk - halleluja!

- att jag nog kan, och kommer, lägga till en vandringsvecka i Nepal och Himalaya på min Indienresa. det gick att ändra och eftersom Frida ska göra det kör jag också. kommer bli helt gryyyyymt tror jag :)


Himalaya. ser nice ut va?

tänk vad mycket bra och fint i mitt liv, bara idag.
kärlek! /ia

Inga kommentarer: