måndag 22 juli 2013

kasta ut bortskämda snorungar istället för invandrare?

det pratas en del om att standarden i skolor, vården, för de äldre osv sjunker. att pensionerna inte går att leva på. att sveriges välfärd går åt skogen och att klyftorna mellan rika och fattiga ökar. ett elitsamhälle, där de rika blir rikare och de fattiga fattigare.

och detta stämmer. och det är tragiskt. jag har själv blivit mycket, mycket mer vänster och röd/grön i hjärtat sen jag kom ut i det 'riktiga livet' och har sett några av de klasskillnader som finns. sett människor som lever i misär, i Sverige. läst om alla som behöver specialhjälp men som dras in. jag påverkas själv av neddragningarna i vården. har själv föräldrar som får en skamlig pension i jämförelse med det arbete de lagt ner.

MEN, MEN, MEN.

när det kommer till detta, så måste det ju alltid hittas en syndabock. det måste bli ett vi mot dem. det måste vara någras fel.
och vilka väljer många att skylla på?
jo: invandrarna. det är deras fel. de kommer och får såååå feta socialbidrag och lever i lyx utan att göra något. eller....?
"och sverige måste ju sluta ta in fler nu, vi måste ju sköta om våra egna osv osv"
blir så trött på sånt snack.

VARFÖR
- väljer man att skylla på invandrare och flyktingar? tror ni de tycker det är så jäkla kul att lämna sitt eget land och flytta till ett land med konstigt klimat, ett okänt språk, en hård arbetsmarknad osv osv. det är för sjutton KRIG i Somalia, Iran och hela arabvärlden, det är ju därför folk kommer hit. inte för att det är så himla kul.

och varför
är det ingen som pratar skit om finanspojkarna. de som vaskar sin champange på Stureplan och Stockholmsveckan osv osv. 21-åringar som går i Rolex-klockor och Armani kostymer.? kan inte de dela med sig?
varför är det inte mot alla toppchefer i företagen vi sätter ner foten och säger: ni får faktiskt dela med er lite mer av era pengar och mångmiljonbonusar?
varför är det ok med skattesänkningar som det är de redan rika som tjänar mest på? att fastighetsskatten på lyxvillorna på Lidingö sänks? Är det inte där det går att kamma hem mer pengar åt folket, och inte av en somalisk 10-barns familj som bor i en tvåa på Tjäna Ängar?

Varför är det okej att topparna inom Landstinget tjänar fett medan vi på golvet sliter arselet av oss men har pissiga löner?
Varför skylla på invandrare när många rika, kända svenskar väljer att fly till skatteparadis som Monaco och placera sina pengar i schweiziska banker? Varför inte gnälla mer på dem istället för på krigsflyktingarna?

Hur många i Sverige lever inte på en rätt hygglig standard, familjer som har råd med två fina bilar, ett snyggt, stort hus med ständigt pågående utbyggnad av altaner och uterum? Utlandsresor, dyra fritidsintressen, märkeskläder och oxfile.
Kan inte NI (vi?)  dela med er lite mer av era pengar än att vi ska sätta stopp för invandrare i Sverige?

Vem hade du då tänkt skulle baka din pizza, laga din bil, städa korridorrerna på din arbetsplats, operera din sjuka morsa eller ta hand om dina barn?


nä. sluta skyll på de som nästan inget har. kan vi inte fördela från de som har liiiiite för mycket istället?
Tänk om svensk medelklass kunde tänka sig att sänka sin levnadsstandard litegrann? vad mycket resurser som skulle kunna frigöras.


min politiska, argsinta, feministiska, vänstervridna, rättvisesökande sida har hävt ur sig lite galla. urk!


lite riktig verkligehet. några som inte hade det alltför fett..


kärlek! /ia

Inga kommentarer: