söndag 13 november 2011

walking aimlessly

-
Jag har testat att hitta min lycka, min mening i familjen. Om vi skulle ha perfekta relationer, utan bråk, utan olyckliga hjärtan. Då skulle väl allt bli bra. Men det räcker inte. Att kämpa för att ens föräldrar ska tycka man är duglig, det får INTE bli det enda målet i livet.

Jag har testat att hitta min lycka i kroppen. Att vara smal, vältränad, brun, blonderad, fixad. Med det höll inte, tomhet.

Jag har testat att hitta lycka i vänner. Att ha många, umgås, yta, skratta. Det är bra, men det räcker inte.

Jag har testat att hitta mening i fest & alkohol. Det där som skulle vara guldkanten i tillvaron. Dansen, svettet, visst är det underbart. Men det gör bara vardagen grå. Det är inte meningen i livet.

Jag har testat att hitta lycka i prestationen. Toppbetyg, träningsflitigast, ställer upp, ”duktig”, ”snäll”, extrajobben, sparpengar, inga studielån. Så.Himla.Duktig. Men det räcker inte från att rädda dig från ett svart hål på insidan.

Jag har testat att hitta lycka i pojkvän och killar och dejter. I beröring. I hemmamys. I att få byta ut sin egen familj mot någon annans. I att få bekräftelse. Men det är bara ångest när hela din kropp skriker NEJ! När du våldtar dig själv. När ditt hjärta säger: sluta, stoppa, gå. Bevara ditt hjärta.

Jag har testat att hitta meningen i mat. I att njuta av livets goda. Att vara så disciplinerad att man hittar tillfällena när man får njuta. Får äta. Får unna sig. Eran Gud är buken. Och nej, nej, nej, det håller inte.

Jag har testat att hitta meningen i religion. Kyrkan. I att leva ordentligt. Vara duktig och frikyrklig. Religion, i hjärnan. För att duga, räcka till, accepteras, hitta gemenskap. För att vara en: Duktig. Flicka. Så J**** duktig när jag bad, läste Bibeln, gick till kyrkan. Lät bli alkohol. Lät bli killar.
Jag var helt DÖD på insidan.

Jag har testat Gud. Att ge honom hela mitt hjärta, hela min själ, hela mitt förstånd.
DET HÖLL.
Och jag har hittat hem.


kärlek!
/ia

Inga kommentarer: