lördag 19 november 2011

it's a beautiful day

--
Uppvuxen på landet som jag är, tycker jag det är sådan lyx att ha affären nära. När jag vid frukosten upptäcker och inser att det enda jag är sugen på och kan tänka mig att få ner i min illamående/aptitlösa mage är fil, vilket jag inte hade hemma, så var det bara att kila ner till Handlarn och tillbaka igen på 5min, och så hade jag min frukostfil. Perfekt!
Ute i Baggbo är det ju 3km till närmaste affär, så då blir ju allt så extra besvärligt om man inser att man behöver nått akut just nu.
Visst, det är ett lyxproblem, men det är just såna här små detaljer som gör mig ganska helt säker på att jag trivs och vill bo i en stad mycket hellre än på landet. Det är ju så nedrans långt till allt där! Här kan man ju få både natur och stadsliv i ett liksom:)
Ochh även om jag för tillfället blivit väldigt hemmakär i Falun så är det nog något lite större som lockar såsmånigom.

När vi ändå är inne på lyxproblem och vad jag skrev ovanstående så måste jag klaga lite: illamående i stort sett varje dag. och det är ju inte så vidare kul. Och nej, jag är inte gravid och jag är inte magsjuk men misstänker att det möjligtvis kan vara lite hormoner som spelar mig ett spratt. Hoppas på det, så det kanske går över snart. Jag försöker med det lilla enkla knep jag vet: äta salt. Brukar fungera skapligt.
Men att sluta med kaffe, som brukar göra illamåendet mycket värre, kommer faktiskt inte på fråga. Inget liv utan kaffe! :)

Ikväll blir det tentafest, tack Jessica för det fina iniativet, det förtjänar vi!

Kärlek och kram vänner!
/ia.

2 kommentarer:

Olivia sa...

Jag har några punkter att ta upp...
1. När du tänker en lite större stad, så är det väl ändå Jönköping som känns mest aktuellt väl?
2. Jag håller med dig i ditt lyxproblem, det är ett himla meck när man behöver något litet och har en bit till affären, men jag hade närmre till affären när jag bodde i Stockholm än när jag nu bor här. Tur att bil finns då!
3. Illamående är ett stående problem för mig, eller snarare att det kommer i perioder. Men jag har kommit på att just de illamåendeperioderna är när jag har mycket omkring mig, när det är lite för mycket att tänka på och göra. Det är inget du funderat på?
4. KRAM!

Fjolltorven sa...

AMEN! Inge liv utan kaffe!
Däremot kan det vara skönt att bo ute på landet och inte ha allting inom 5 min :D