onsdag 25 juli 2012

you walk with the fox, he's dancing on your feets.


just nu tränar jag på ett sätt som är bra. som jag borde träna. med fler vilodagar vilket resulterar i att jag har mer kraft, och och energi, både psykiskt och fyskiskt, när jag väl tränar. såklart det blir roligare och går bättre att springa när jag inte är helt slut i benen och upplever den där muskeltröttheten, och försöker springa ändå, som jag gjort alldeles för många gånger i mitt liv.
såklart det blir roligare att träna när jag känner att jag har massa sprudlande energi i kroppen som bara vill ut. såklart det blir roligare att träna när jag äter ordentligt så inte energin tar slut efter ca 20mins tränande, när man vågar äta efter träningen så man faktiskt bygger upp sin kropp istället för att bryta ner den.
såklart det är bättre för mig att kunna träna relativt hårt kanske ca fyra gånger i veckan, beroende på tid och form, än att bara släpa iväg mig själv och en trött kropp på sex pass i veckan.

men då gäller det också att ha sysselsättning de dagar man väljer att avstå träningen. för annars blir det ju att man klättrar uppåt väggarna och går och tränar ändå. och att ha variation, både så att kroppen får utmana sig lite och att man inte tappar lusten till träningen.

det var så himla härligt i söndags när jag kände att benen verkligen orkade trycka ifrån rejält när jag körde backintervaller. att jag inte stumnade på en gång. att jag inte behövde plåga mig själv med värkande, slutkörda, trötta ben.
idag blev det  löpband + axlar, mage och rygg. helt ok pass.

hoppas jag kan hålla i den här känslan och inte går tillbaka till någon sorts "tvångsträning". 

ia på hårdträning? verkligen. hehe

kärlek! /ia

Inga kommentarer: