måndag 30 juli 2012

om det inte finns en himmel


inte världens mest längst igenomtänkta inlägg kanske, kom på det i duschen nyss, hehe, och ville kladda ner det snabbt innan jag glömde vad jag tänkte på...:

det är så ofta man hör, och det är ett väldigt bitande argument, att "Gud och religion har bara skapat massa konflikter, krig, lidande, död, förtryckta människor osv osv." och JA en massa människor har gjort en massa hemska saker i Guds namn. och jag tänker inte argumentera emot det, just nu. men kolla in Jesus, han var pacifist (eller vad det nu heter när man inte använder våld).

MEN heeey: hur många krig, hemskheter, brott och lidande har inte orsakats av t.ex. pengar, eller människors jakt på mer pengar. och ändå fortsätter vi och dyrka och tillbe våra himla pengar, nu mer än någonsinn väl?

hur mycket förtryck, orättvisor, våld och dödande har inte skett pågrund av att människor vill ha mer makt. och ändå är det så många som strävar efter... just det: makt. utan att bli särskilt påhoppade för det.

hur många människor har inte skadats av att andra människor använder sex på fel sätt? som ett maktmedel. utnyttjande. förtryck i dess allra högsta grad. förnedring.
ändå är det som att allt som har med sex att göra är heligt (eller att inget är heligt kanske?) och man klassas som en idiot om man inte skulle förespråka fritt sex hursomhelt.
hur många har inte blivit skadade och sårade av kärlek? 

men det är ingen som helt förkastar pengar, makt, sex eller kärlek, bara för att det KAN leda till något ont när människor missbrukar det.
Men att helt förkasta Gud för att människor missbrukat hans namn, det är tydligen ett väldigt hett och politiskt korrekt. 

Gud-mobbing skulle jag vilja kalla det! hehe.

kärlek! /ia
som gärna klassas som politiskt okorrekt. men som INTE tror att hon äger hela sanningen.

Inga kommentarer: