onsdag 11 juli 2012

fisk, vin, bröd


ni vet ju att jag ofta finner min tröst i bibelord. ett sådant ord som liksom "steg fram" ur texten, och som gav mig styrka, ska jag dela med mig av nu.

kommer från första Korinthierbrevet, där Paulus liknar Guds barn, församlingen, vid en kropp, där alla är olika delar men likfullt beroende av varandra för att vara en enda kropp.

och det står: "Men nu har Gud gett varje enskild del just den plats i kroppen som han ville." (1 Kor 12:18) 



för mig ger det tröst och styrka, vishet och ro. för, det vet ni väl kanske, jag känner ju så ofta att jag inte passar in, inte är rätt. är för "okristen" för den kyrkliga världen, frikyrkan osv. och för kristen för att passa in i den "värdsliga världen". och jag kan undra vad jag gör för fel. och jag kan känna mig så o-helig. jag kan tänka att det jag gör inte har någon betydelse.

men det här ordet får mig att känna ro över att det finns en mening med att jag är där just jag är. att det finns en mening med att jag gör det just jag gör. att Guds plan med mig troligtvis inte var att bli en frikyrko-kid rakt ut i fingerspetsarna. att han använder att jag mest umgås med okristna vänner. att han använder min blogg där jag tycker jag skriver så mycket strunt och "fel" saker. att jag inte är på fel plats utan på rätt plats. så som han ville ha det.

min prestationsångest minskar. min ensamhet minskar. han använder mig just idag, just där jag befinner mig. hej vad skönt!


kärlek!/ ia. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste börja med att säga att du skriver sådan kloka och välformulerade inlägg. Din blogg är så bra!

Nu till min fråga. Hur många gånger tror du Herren förlåter en från synd?
Jag har syndat gång på gång men efter varje tillfälle bett om förlåtelse. Första gången var min synd ett misstag men sedan blev de dåliga val som jag upprepade. Jag mår så dålig över att jag är en sådan rutten människa. Det finns så många lockelser i samhället och jag har varit för svag för att stå emot.

Jag har nu bett om förlåtelse från djupet av mitt hjärta till Herren. Jag försöker leva bättre. Men tror du att han kan förlåta mig fast jag har ”missköt” mig gång på gång?