torsdag 10 maj 2012

you've got nothing to lose. but I lost my heart.



kan man våldta sig själv?

ja, enligt mig kan man det. att ha sex med någon, utan att själv vilja det, är att våldta sig själv. både sin kropp och sitt psyke.

man har ALLTID rätt att säga nej till sex.


man har rätt att säga nej till sex även om man själv är den som tagit initiativet till det, inlett det, börjat flirta, börjat anspela till sex osv. bara för att man ”börjat” kan INGEN lägga pressen på dig att du måste gå hela vägen.

man har rätt att säga nej till sex även om det är i en relation där man vanligtvis brukar ha sex regelbundet men man plötsligt inte känner för det längre. man får alltså sluta med att ha sex även om man börjat med det –för att man inte vill längre, eller just nu, helt enkelt.

man har rätt att säga nej till sex även om man är gift. vill man inte så vill man inte! det är ju en stor fördel om man kan prata om det, men man har aldrig en äktenskaplig ”plikt” att ställa upp på sex.

man ska aldrig ha sex för att vara snäll, för att göra den andra parten nöjd och glad, om man själv inte har lust.

det ska aldrig göra ont att ha sex.

man ska aldrig ha sex för att man inte orkar säga nej ”den här gången också”, att man är rädd för att anses som tråkig/jobbig.

man ska vara väldigt försiktig med kombinationen alkohol och sex. omdömet minskar i samma takt som alkoholhalten i kroppen ökar. typ. det kan vara svårt att veta vad man egentligen vill. och det är väldigt lätt att bli utnyttjad.

jag anser dessutom att man inte bör ha sex som en stundens ingivelse, för att man med kroppen känner för det just då, utan man ska ha tänkt igenom innan: vill jag verkligen ha sex med den här personen just nu vid det här tillfället? vill jag det för stunden bara eller kommer det kännas som rätt beslut efteråt också?

och slutligen vill jag ge detta råd:

om du (framför allt om du är en ung tjej kanske ) vet med dig att du är en ”snäll” person som har svårt för att säga nej, som alltid vill vara alla till lags, som är rädd för att göra människor arga/besvikna, om du alltid vill ställa upp för andras skull

MEN innerst inne vet att DU inte vill ha sex

så kan jag ge detta, något eventuellt tråkiga, råd:

försätt dig inte i situationer där det är svårt att säga nej! du kanske helt enkelt bör avstå att dejta den där snygga killen (även om du från början absolut inte tänkt att ha sex med honom)
du kanske måste ta ett obekvämt samtal med denna person, att du faktiskt inte vill ha sex just nu och om han inte kan acceptera det kanske ni måste gå skilda vägar.

att visa RESPEKT mot sig själv och sin kropp och sin egen vilja är så mycket viktigare än att vara ”snäll” mot någon kille!

visst kan saker helas och läkas och så, men ändå kan man aldrig få vissa saker ogjorda och minnena och ärren finns där, kanske hela livet ut. sex går djupt. därför – tänk efter –före!

och att detta skulle handla om personliga erfarenheter? vem har sagt det? jag kanske bara är ovanligt klok? jag kanske har vänner och bekanta och kontakter med erfarenheter.
så jo, lyssna på en gammal kärrings kloka råd nu! ;)

jag tar upp detta för det är oerhört viktiga frågor. som det kanske inte skrivs och pratas jättemycket om. speciellt viktigt bland unga kanske. men inte bara det. som jag sa, är man 31 och gift och inte vill ha sex kan aldrig någon annan förvänta sig att du bör ha det.

 

kroppen är Guds tempel. kroppen är helig. du är helig - visa kärlek mot dig själv och din kropp och din själ och ditt ömtåliga lilla hjärta.

kärlek! /ia. 

Inga kommentarer: