tisdag 15 maj 2012

lugn, som en (rosa) filbunke.


fina va? har dock inte en aning om vad de heter..? nejlikor??

ooopps. jag tror minsann jag var lite uppskakad igår..
men nu är jag, för tillfället, lugn och glad och snäll. känner varken för att kasta porslin i väggen eller för att stortjuta. fint va? :)

idag är jag ledig och har hittills haft en sån där effektiv-så-in-i-norden förmiddag. jag har morgonprommenerat, såklart, samt tvättat, städat (välbehövligt!) och svarat på mejl och andra sådana nödvändigheter. skönt att få sånt gjort, jag tycker inte om när för mycket saker samlar sig på "att-göra"-listan.
list-avprickandet fortsätter i eftermiddag då jag ska traska ner på stan, göra ett ärende åt mina föräldrar vilket inkluderar en påhälsning hos bella, mammas kusin. det blir en rolig grej på "att-göra"-listan :) samt att försöka hitta någon läsvärd bok på biblioteket (fler boktips mottages tacksamt!!) och så kanske ett litet inrednings-inköp. blir det så, ska jag fota och visa er snarast :)

det här har jag säkert sagt massor av gånger, men tål att sägas igen: det är bra att kunna glädjas åt småsaker. som på kvällarna, som ofta är jobbiga eftersom energin är slut och tröttheten gör att jag tappar humör och besinning och sans, så kan jag fortfarande glädjas åt det allra minsta av smågrejer.
som igår, igenom tårdimmiga ögon kunde jag ändå le och glädjas åt min lilla, fina blombukett med levande blommor som jag fick med mig hem från edvin-konrads dop i söndags.
och åt mitt nyinköpta armband (på presentkort, exktra gratis och gött!). rosa, fint och vårigt det med.

tjusigt!

om man gör det på rätt sätt tror jag absolut man "får" njuta av materiella och ytliga saker som glädjekällor. att lite, lite tröstshopping är ok. för i grund och botten skapar det ju en tacksamhet till Gud, som jag vet är skaparen till allt gott. som ger oss det vackra. som skapat förmågan att njuta och glädjas.

och ja, än så länge får ni hålla till godo med såna här vad-jag-gör idag och hur-mår-jag inlägg. annars skulle det nog vara helt tomt här för tillfället.

MEN jag har lite tankar som jag funderat på hur länge som helst. angående Gud och oss. som handlar om att jag inte riktigt tror på den här individ-private-psykolog-guden vi ibland ägnar oss åt och gör Gud till. jag får inte riktigt till det bara... men snart så kanske! :)
jag blir ju glad av att skriva så jag får försöka att ägna överbliven tid till sånt, inte bara tvinga mig att träna.
förresten har jag ju söndagens mästarnas-mästare avsnitt kvar att kolla in också. detta löser sig och blir bra.
tjaoooo!

rosa är nog den skit-snyggaste färgen just nu!

kärlek! /ia.

Inga kommentarer: