måndag 7 maj 2012

du och din tjej. jag och min son.


jaha, då blogginspirationen tryter lite kom jag på att jag kan ju berätta om det där ärofyllda uppdraget jag tagit åt mig, som inleds på söndag, varar livet ut och anledningen till att kränga på sig folkdräkten nu igen.

jo alltså: min systerson, (enda syskonbarnet so far) Edvin, ska döpas på söndag (min åsikt om barndop behöver vi inte ta upp i detta inlägg för att inte förstöra den glada stämningen i detta inlägg, haha. jag är själv barndöpt by the way - och vuxendöpt). Aja, det ska iallfall bli fint tycker jag. och tillbaka till ämnet: jag har blivit tillfrågad om att vara Edvins fadder/ det vissa kallar gudmor om det säger er mer. alltså en vuxen (fast f** är jag vuxen egentligen?? - jag beter mig ju inte så iallafall! hehe) som ska kunna finnas där som ett extrastöd och så. (fast nej, har redan checkat av att det inte innebär något juridiskt ansvar, att jag automatiskt skulle vara ansvarig att ta hand om Edvin-pojken OM Anna&Mattan skulle dö. det hade nog inneburit en katastrof för stackars Edvin - jag omognast i världen för att skaffa barn? )

hursomhelst, jag är självklart väldigt ärad, och lite tagen, av denna tillfrågan. (jag kommer vara enda faddern) det är ett ansvar som jag tvekar på om jag klarar av, men jag ska göra mitt bästa. finnas till hands det bästa jag kan, även OM det nu skulle råka vara på andra sidan jordklotet eller i någon annan ände av Sverige. ge de klokaste råden jag kan, finnas till och lyssna.
och det här innebar också att pojkens ömma moder insisterade på att jag också ska ha folkdräkt då jag kanske ska vara med och bära fram ungen eller nått sånt. så leksandsutstyrseln åkte fram igen snabbt efter examen.

och från och med söndag har jag alltså då två små fadderpojkar. Eliah i Ghana och Edvin i Gagnef. Me and my boys! :)

typ lite såhära dårå på söndag. fast edvin-grabben i vit långklänning..
kärlek! /ia
(extra kärlek till min syster anna. trots att jag 'bara' har henne har jag ju fått prova på att både hålla brudbuketter och nu bära barn. förtroenden, högtidligt och minnen för livet. jag är priviligerad! )

Inga kommentarer: