fredag 2 december 2011

Han vill bränna som det bränns när det steker och smälter. Han vill känna som det känns när det rasar och välter.

-
För en tid sedan skrev min kära vän Arvid ett inlägg typ om varför killar blir klassade som sunkiga och ungkarlar om de inte kan laga mat osv. medan det inte ses lika konstigt med tjejer som typ bara äter frukt för att de inte orkar laga mat… eller nått.

Och jag kände mig lite, lite träffad :) Och började också fundera på det lite. Och han har ju alldeles rätt karln...

Så för att motverka detta ska jag nu öppet och ärligt erkänna att jag är en jäkligt sunkig tjej ibland. Passar på som ensamboende så att säga. Vad ska man säga som motsvarighet till ungkarl? Ungmö?
Och eftersom jag ofta skriver om hur fint jag tycker att mitt liv har blivit kan jag ju nu visa upp alla mindre fina sidor hos mig själv, bara för att visa att jag är en väldigt operfekt människa. Och för att alla killar som är ungkarlsaktiga kan känna sig lite tröstade med att det finns tjejer som är likadana.

(hmm, varför gör jag detta?? Det är typ som att lägga ut en kontaktannons med texten: Noll poäng i fräschhet, hemmafix och ansvar… Men kanske att detta puschar mig själv att växa upp lite nån gång.)

Så detta är, pinsamt nog, några av vanorna (ovanorna!) jag dras med:

Jag har alldeles för många strumpor med hål i… som jag använder. (när man vet att man inte ska ta av sig skorna inför folk – kan ju dock komma som obehagliga överraskningar ibland)
Ibland (om det är på slutet av litern och jag vet jag inte ska ha besök efter, såklart! – så ni vågar komma hem till mig) så dricker jag mjölk direkt ur kartongen.
Nån gång den här hösten har det gått ca 2 månader mellan jag bytte lakan. (ja det är äckligt, jag vet. Har skärpt till mig lite iaf..)
Att dammsuga är inte direkt mitt största fritidsintressa om man säger så. Så jag skjuter upp det, skjuter upp det och skjuter upp det igen - vilket gör att jag nog trotsar förbudet mot husdjur i dessa lägenheter, allt som oftast har jag ju sällskap av dammråttorna.
Alla mina blommor dör, förutom vissa kaktusar.
Jag lagar riktig mat ca en gång i veckan, max. Resten blir typ ägg, sallad, ägg, fil, ägg, kvarg, frukt, gröt, ägg, blodpudding, keso, sill, ägg & ägg…. Äter jag mat är det ofta en matlåda från mamma.
Jag har min loritga tvätt i en påse under diskbänken och tvättmedel i skafferiet. (fast det är mest för att jag är himla trångbodd och sämst med förvaringsutrymmen)
Inte jätteofta, men ibland (om jag väl lagar nån mat i kastrull vill säga) kan jag äta direkt ur kastrullen.
Äter ofta på stående fot.
Jag tränar i mina träningskläder x antal gånger innan jag orkar tvätta dem. (annars skulle jag ju inte få göra nått annat än att tvätta…)
Det finns alltid en stor hög av kläder nedslängda och ihopknölade i fotändan av sängen (då är det tur att man är kort – så får man plats att sova ändå!)
Väldigt oteknisk – fast det har iofs inte med sunkighet att göra..

Men… jag är himla bra på och tycker det är roligt att diska! ;)




såhär ser det faktiskt inte ut jämt! men i undantagsfall.... :)


kärlek!

/ia.

1 kommentar:

Arvid sa...

Det där dämpar det dåliga samvetet ganska rejält! Skönt att höra att det finns tjejer som nästan är i klass med mig.