torsdag 21 juni 2012

ord som är större än rädslan


jag lär mig så mycket genom att läsa Bibeln, det vet ni ju. lär mig att hantera livet. och jag är så glad att jag tar mig tid att göra det, för det gör något gott med mig.

en ny lärdom, tanke, som fått fäste, med hjälp av bibeln, på senaste tiden är: det är inte farligt att ha ångest. det är inte farligt att må dåligt. NEJ, det är verkligen inte kul. och när man är mitt i det så är det inte alls lätt att tänka ”detta är inte farligt, detta kan jag lära mig något av, detta ger mig livserfarenhet, detta gör att jag uppskattar de bra stunderna så mycket mer”. nä, man tänker inte så. man vill aldrig må dåligt. jag vill aldrig, aldrig må dåligt igen. men jag vet ju att jag kommer göra det. alla gör det. ibland. det ingår i livspaketet liksom.

hursomhelst, i Bibeln står det i alla fall såhär: ”Vem kan då skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd?   ...........   Nej, över allt detta triumferar vi genom honom som har visat oss sin kärlek. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus vår Herre.” (Rom 8:35-39)

alltså: det är inte farligt att få ångest och må dåligt. inte kul, men inte farligt. det skiljer mig inte från Gud. det hindrar inte hans sons kärlek. den står fast, är beständig. och jag har väl lärt mig det nu, att tron håller genom en ångestattack. att tron håller genom veckolånga dippar. att tron finns kvar efter gråa, tråkiga dagar.
ångest kan inte skilja oss från Jesus kärlek, vänner! han är starkare än så. starkare än allt.

kärlek! /ia. 

Inga kommentarer: