söndag 9 december 2012

winter winds


för hundratolfte gången: jag älskar vintern! jag älskar snö.
och kärleken bara växer, mer för varje vinter och mer för varje dag. tycker numera att det t.o.m. är ok med -20 dagarna, även om jag föredrar liiiiiite varmare:)
trodde när jag var i Indien (med ca 35 grader, alltså 55 graders skillnad från nu, helt sjukt ju, haha) trodde jag att min vinterkärlek hade mattats av lite, för det var så skönt med värmen och jag bävade för att komma hem till kylan igen. Men nu när jag är här: åhh så underbart det är! :)
Hur mysigt är det inte att få ta på sig täckisar, mysa in sig i en stor, skön dunjacka, vira halsduken runt halsen, dra en mössa så långt ner man bara kan över öronen (och förhoppningsvis fortfarande ha en glugg för ögonen så mer ser något lite iallafall, :) )

och ju mer den här vinterkärleken växer, desto mer inser jag ju att mitt när (om?)-jag-flyttar-från-falun-är-göteborg-förstahandsalternativet börjar avta.... Göteborg är ju en jättemysig stad MEN hur ska jag kunna flytta söderut och riskera sämre vintrar. det går väl inte för sig?

problemet: om jag ska flytta, såsmånigom, så är vill jag ju flytta till en större stad än Falun, det skulle väl vara meningen med hela flytten. och det finns ju inte hur många storstäder norröver direkt. Jag borde åka på en Norrlandsturné och undersöka saken lite, att jag inte varit längre norrut än Sundsvall är ju en skam! kanske man kan bo i Umeå? Östersund? Någon som har något att rekommendera? :)

och nr två: som jag konstaterat för flera år sen, att när (om?) jag nån gång ska gifta mig så vill jag göra det i december.! bästa och finaste månaden! tänk en kyrka helt inbäddad i nysnö. tända ljus och adventsljustakar...mmmm mysigt!
krav-listan utökas: är du ett sommarfreak så blir det inget giftermål med mig inte! hehe.



kärlek! /ia

1 kommentar:

Emmeli sa...

Du är ju bara för gooo! Piteå är typ världens gulligaste och bästaste stad med den vackraste kyrkan (särskilt vintertid). MEN, det är ju nästan liiite för långt hemifrån tycker JAG,ifrån våra familjer sett. Du har ju dessutom rötterna ännu längre söderut än vi, så skit i Piteå och ta Umeå istället. Umeå är kanske vår framtids-stad :D

kram på dig,fining!