måndag 24 december 2012

GOD JUL!


det här vill jag säga idag: att frukost bestående av kokkaffe & vörtlimpa, julskinka och starksenap måste vara den godaste och bästa frukosten som finns!
Julen bästa jul(ögon)godis är nog Peter Jöback. Sveriges snyggaste man? (försökte förklara för pappa igår att han är gift med en kille för att han inte träffat mig än. då skulle det ju bli ändring på det genast! ;)  ) 



och i familjen knas hade vi det ganska mysigt igår. klädde granen, slog in paket, såg på 'Så ska det låta' (med nämnde Jöback. mums!) Pappa hävdar att ta vi har mördat eftersom vi tagit in en gran som hade kunnat växa till ett stort träd, och mamma ber 'du Ia som är lång kan väl ta ner....' ja allt är relativt.

idag ska vi fira hemma hos min systers mans bror och hans familj i Borlänge. Låter invecklat, men hos Anders och Josephine helt enkelt. Vi firade ihop för två år sedan också, och sen dess har det tillkommit tre små knåddar. Förunderligt, heja livet! Tyvärr är vi också en mindre vuxen, på ett väldigt tragiskt vis. Vi får minnas och trösta och glädja varandra.



och till sist denna julafton vill jag säga:
Julen är ingenting utan gemenskap och kärlek. det spelar ingen roll hur snygg (eller ful) granen är, hur julskinkan smakar eller vilka paket man får om julen inte får firas med frid, kärlek, glädje.

och jag vill minnas varför vi firar jul. För att Jesus föddes.

O helga natt, o helga stund för världen,
då Gudamänskan till jorden steg ned!
För att försona världens brott och synder,
för oss han dödens smärta led.
Och hoppets stråle går igenom världen,
och ljuset skimrar över land och hav.
Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.
Ty frälsar’n krossat våra tunga bojor.
Vår jord är fri, himlen öppen nu är
Uti din slav du ser en älskad broder,
och se, din ovän blir dig kär.
Från himlen bragte frälsaren oss friden,
för oss han nedsteg i sin stilla grav.

den finaste julsången
och jag tänker att om man inte brukar be och så så är väl julen ett perfekt tillfälle. Även om man inte ens är säker på att man tror att Gud finns så kan man be en liten bön. Om en God Jul för alla nära och kära, med mycket kärlek, men också en bön för alla i vår värld som inte har det så bra. För alla där julen betyder ensamhet. Där julen dränks in i alkoholens dimma. En jul där krigen inte tar paus. Vi kan be för dem, tillsammans. 
Vi kanske inte ser det för allt juleglitter. Men världen blöder. Vi kan dela med oss av våra tankar, tid, pengar, böner.
Kärlek! /ia

Inga kommentarer: