lördag 8 december 2012

beväpna dig med vingar...

... som Thåström skulle ha sagt. 

nu är fredag 7 december snart till ända och åh vilken underbar dag tycker jag!

varfördå-då?
jo, ibland, om man inte dör av trötthet, så tycker jag faktiskt att det kan vara ganska mysigt att gå upp och pula på morgonen klockan 05. alldeles mörkt ute och man kan tända lite ljus.

och sen har jag varit på mitt älskade, älskade jobb. vilken oerhörd LYX att få säga så. att jag älskar att gå till jobbet. speciellt älskar jag att gå till jobbet när jag får jobba dagtid, helt klart värt 05 uppstigningen. nu när det mest verkar bli nattjobb för mig så uppskattar jag SÅ att få jobba dag. man lär sig så mycket då, för det är ju mest grejer som händer. mest intensivt (oftast). mest socialt, eftersom det är mest folk som jobbar då. man känner sig mest delaktig i de beslut som tas och det arbete som utförs kring patienterna.
och så har jag ju nu klarat av mitt första riktiga pass med eget ansvar sen jag kom tillbakaB. kändes så bra! som: I love it. 

jag känner mig klok och mogen och vuxen när jag kliver in i sjuksköterskerollen (till skillnad från hur jag känner mig annars alltså - haha!) . ansvarsfull och klok och snäll. och som en söt liten tjej som klappar tanter och farbröder på kinden och ler så mycket jag kan, för att försöka förgylla någons vardag litegrann.  (oftast - när man inte har pissdagar - men det har ju alla). så trots att jag drömmer om tusen saker, (som jag skrev om i förra inlägget) så känns det också som ett väldigt fint mål för just nu: att bli en sådan bra sjuksköterska som möjligt.
och som jag säkert sagt några gånger vid det här laget och säkert kommer säga hundra gånger igen: jag har världens bästa arbetskamrater. ALLA är så fina och trevliga människor. Riktiga guldkorn! ja, jag kunde inte vara mer lyckligt lottad att jag hamnade där jag hamnade. Guds försyn. att trivas på sitt jobb - hur sjukt viktigt är inte det egentligen? när man ska tillbringa så mycket tid där. och stämningen och atmosfären på ett jobb gör ju i princip ALLT, sen spelar det ju inte jätte-jätte stor roll vilka arbetsuppgifter man har. (även fast jag stor-gillar dem med!)
aja, då var dagens glädjeämne nummer ett avklarat: jobbet.

nr två: träningen.
idag blev det ett skivstång + intervall pass. Kul! Jobbigt! Var inte alls så stark som jag brukade vara, men det är bara att bita i och jobba sig tillbaka, eller hur? ;) känns så kul att ha kommit igång med träningen någorlunda igen. försöker prioritera kondisen och uthålligheten just nu med mest löpning och spinning. längtar ut på längdskidorna dock. snart så blir det nog!:)
och att jag ska åka Tjejvasan i februari och springa Vasastafetten i augusti gör mig glad, inspererad och träningspepp!

nr tre:
det är så himla, himla vackert nu. så vackert när det snöar. så vackert med det vita täcket som lägger sig över allt.

nr fyra: en skön hemmakväll. där jag väljer bort att stressa runt ännu mera denna dag. och bara är. det underlättar faktiskt en hel del att inte vara ensam i huset. för även om jag inte hela tiden umgås med mamma och pappa, så är de iallafall här. i samma hus. jag blir inte ensamhets-rastlös. för jag är ju inte ensam. 
(och dessutom: att få vara med min lilla katt-bäbis. jag vet det låter säkert barnsligt och fånigt men: jag blir glad och läkt och hel av att varje dag få stoppa ner ansiktet i hennes mjuka, fina päls och bara mys-gosa och ösa lite kärlek till och från varandra)

sist men inte minst:
jag har blivit ägare till en sån här idag:

iphone 5!

jo jag vet: materiell konsumtionslycka i allra högsta grad. men kan inte hjälpa det, tror att jag och denna snygging kommer bli de bästa av vänner. min nya lilla bäbis nr 2. hehe
och vi ska nog uträtta mycket nytta tillsammans också. förhoppningsvis:)

kärlek! /ia

Inga kommentarer: