onsdag 8 januari 2014

2013 del 3

så, sista delen om vad som hände 2013:

OKTOBER:
skrev ju om Sverige-delen av oktober i förra inlägget. andra halvan befann jag mig i Indien, och eftersom jag skrivit/skriver separata inlägg om det så nämner jag det mest kortfattat nu.
vi  flög först till New Delhi, var där någon dag, sedan Jaipur, safari i Rhanthambore, såg Taj Mahal i Agra osv. jag firade min 25-års dag med att vara på noshörningssafri i Nepal, rätt grymt. och var dunderförkyld... (rätt typiskt för det här året) fast saknande de där hemma rätt mycket också... andra födelsedagen i rad utomlands, nästa vill jag vara hemma. =)


                   
                                            
               

NOVEMBER:
första halvan av november spenderades i Nepal, och även om Indien var helt ok så tyckte jag absolut bäst om Nepal-delen av resan. mer natur, mindre folk. ett ställe som heter Pokhara, där många bergsvandringar utgår ifrån, blev ett riktig favoritställe. för många av oss tror jag... I Nepal hoppade jag bl.a. bungy jump (galet!), testade paragliding, forsränning m.m. riktigt skoj! fast största höjdpunkten var nog ändå när vi vandrade i Himalaya, fem dagar ute i naturen utan dator, internet, telefon osv. sov med sovsäckar i oisolerade rum och bara gick, gick, gick. helt underbart, och vacker natur.

men, det kanske allra, allra bästa med resan var att få komma hem igen. för JO, jag längtade som en tok efter Micke, och det var jobbigt att vara ifrån varandra och jag vet inte om jag skulle vilja göra om det. så dagen jag kom hem och fick hålla om M. igen var riktigt riktigt underbar. vi var till nyöppnade IKEA redan första kvällen hemma, hehe, jag en glad nörd. köpte våra första gemensamma möbler, en grymt fett skön soffa så resten av månaden var såå fin, lite extra nykärt sådär. :)
hann också med att träffa familjen, Jocke, kyrkvännerna, tjejerna och alla jag håller kär. underbara människor som gör mig så glad!
och Micke flyttade in... något vi funderat på ett tag, och efter resan blev det av. så fint att få ha den man gillar allra mest, den man vill va med, så nära hela tiden. att inte flänga fram och tillbaka hela tiden utan landa, tillsammans, i vår fina lilla lya tillsammans med katt-bäbis-busungs-hårbollarna. min egna, fina familj:)

sista helgen i november följde jag med Micke och några av hans polare till Sälen. en bra helg! och fick säsongspremiära på brädan.

Katmadu
såhär speedat glad blir man efter ett bungyhopp ;)


Hemma i fina Falun igen!

Tandådalen
puss!
bäbis

DECEMBER:
det som brukar vara min favoritmånad på året. !
konfirmationen, husgruppen och sådana saker återupptogs. julfest med jobbet, riktigt roligt, älskade kollegor. det var, som det SKA vara i december, lite SNÖ just då. mysigt! sladdade i bilen med M., hehe, gymmade och gick lite mer på IKEA. halsen började äntligen kännas frisk igen.
Lucia-dagen var en riktig höjdare, ledig så var på morgonspinning. Ikea (igen) och sedan på kvällen en kort, roligt, liten förfest hos Frallan och sedan HÅKAN-konsert på magasinet. Hellström alltså, ljuva, ljuva Håkan. Micke var med och så Johanna och Sofia = bästa sällskapet. vi dansade oss galna :)
Julmyste med tjejerna, träffade Julia, åkte bräda i Bjurs och sånt.
Under julen jobbade jag en hel del, vilket var ok, träffade familjen, åkte snowboard nästan varje ledig dag.
Nyår spenderades också i backen, och sen på en chill, trevlig, enkel middag med lite polare till mig och Micke.

Det var år -13 det, nu kör vi 14!

bästa, bästa Håkan
jul i Baggbo (och iPhone trick)

Gott nytt!

Hur VAR då 2013?
jo, det var ett annorlunda år. ibland känns det ju som om tiden bara rullar på, inget händer, allt är lika. så var inte detta år. allt hände känns det som... mycket känslor, stora känslor. ändrad livsstil. en utvecklad tro, även om det är kämpigt ibland. mycket glädje, en del helt förtvivlade tårar.
om jag ska prata klarspråk: att gå från att vara singel, ensamboende med allt vad det innebär, till att bli kär, farligt, galet kär, och bli en del av ett par. släppa ensamheten, dela livet med någon annan, det var en stor förändring.
tid blev något helt annat, från ett hot till en brist. mat gick från något som jag inte åt till något som är trevligt. ledsenhet blev skratt. ensamhet blev närhet. jag kommer alltid att minnas detta året, det vet jag.

jag trivs så bra med livet just nu, förutom det största ovanstående så även jobb, boende, vänner, familj, fritid, träning osv. TACKSAMHET.

kärlek! /ia

1 kommentar:

mamma sa...

Roligt att läsa!