torsdag 22 augusti 2013

T.a.c.k.s.a.m.h.e.t

jag vill aldrig ta det för givet, det där som vi lätt tar för givet.

att få vakna bredvid den man gillar bäst... jag vill glädjas varje gång och inte ta det som en självklarhet. minnas hur det var innan.
två tandborstar i glaset, kvarglömda kläder, saker som vittnar om att jag inte är ensam, jag hör ihop med någon. närheten, jag vill inte ta det för givet.

jag är frisk, men jag vill inte ta det för givet. jag vill vara glad och tacksam för att kroppen är stark och att den bär mig, varje dag. jag vill inte tänka tankar som 'det händer aldrig mig' och se det som en utopi att cancern, hjärntumören, bilolyckan aldrig skulle kunna hända just mig.

min familj är frisk.
jag vill känna förundran över att just vi bevarats från sjukdomar och tragedier, olyckor och hemskheter. att just mina föräldrar hållit ihop, varit nyktra och älskat mig... jag vill inte ta det för givet.

vi lever i ett land utan krig och våldsuppror. jag vill inte ta det för givet. vi kan gå i lugn och ro på våra gator, det är inte eld, stridsvagnar och blod som rinner där.
Gud, jag tackar dig för det.

om jag, vi alla, lär oss att se hur bra vi har har det, tror jag glädjen och tacksamheten skulle sprudla ur oss. ännu mera. 
Faluån, augusti -13

kärlek! /ia

1 kommentar:

Rebecca sa...

Underbara bilder!