onsdag 12 juni 2013

att vårda sitt hem och sin kropp

jag upptäcker att mina intressen har utvecklats.

förut kunde jag nog endast säga att träning var mitt intresse. mitt intresse och mitt tvång. roligt - ja. men för mycket, jag slet ut mig. men eftersom en dag utan träning var en dag med fördubblad ångest, så därför körde man ju på.

så vilken befrielse nu när jag inte känner att jag måste träna varje dag. befrielse - och tid och ro till annat. 

senare fick jag ett intresse till som utöver träningen också kunde kännas meningsfullt.

det är att skriva. bloggandet. ordet. att skapa något.
kreativiteten. att känna sig nöjd och kunna bli euforisk över något man faktiskt tyckte var både roligt och som man är ok-bra på att göra.

nu har jag utvecklats ett steg till.
förutom träning och att skriva har jag upptäckt att jag tycker om hemmapyssel. att jag nu när jag har en riktig lägenhet som känns som ett riktigt hem, faktiskt vill vårda den. på samma sätt som jag ser på mitt kropp på ett annat sätt, ett hem för min själ och ande, som jag vill vårda. därför finner jag uppriktig glädje i att försöka ha det fint runt omkring mig.
får ro och frid av att pyssla och feja, laga mat, baka.

visst, det kanske inte är favoritintresset att städa och diska, men resultatet av det gör mig väldigt tillfreds så därför tycker jag om det. 

och eftersom jag vill vårda min kropp och vara snäll mot den, ge den vad den behöver av näring, träning  och vila, har jag också börjat uppskatta riktig matlagning, bakning osv mycket mer.

hemma-fruig glädje helt enkelt! :)
inte min ära utan all cred till Johanna för detta fantastiska fikamys.

så en sån här dag när jag börjar jobba 13.30 och kan ägna förmiddagen åt morgonpromenad, långfrukost, hemmafix och bloggande tycker jag är riktigt schysst. 

och dessutom underlättar det ju för motivationen att hålla ordning när man har en annan människa än sig själv här hemma rätt ofta. är man själv kan man ju lätt skjuta upp det där hemmafixet till 'imorgon' men har man någon annan än sig själv att tänka på så tar man lättare tag i det på en gång.
så vi kan väl tacka Mikael lite också för att jag lärt mig att bli skapligt ordningssam. :)

kärlek!/ ia

1 kommentar:

syster sa...

Tänk att du har blivit en sån hemmafixare, kunde man inte tro om dig <3