onsdag 30 januari 2013

Don't Whine

yepp. man FÅR vara glad och nöjd och stolt över sig själv för småsaker. saker man utvecklas i, saker man blir duktigare på.

de senaste dagarna när jag jobbat har jag märkt vissa saker. jag kan ta hand om vissa jourfall själv, göra rätt sorts bedömningar och behandlingar. till och med på ögon-patienter. jouren tycker jag är skitsvår, så att märka att jag faktiskt lärt mig massor under det året jag varit på 45:an känns häftigt. en självförtroende-boost. 

och.
de senaste dagarna har jag varit tvungen att få dit pvk:er (intravenösa infarter, 'nålar') på rätt skröpliga tanter. undernärda, tunna. sånna där utan blodkärl. OCH jag var inställd på att jag inte skulle fixa det. MEN jag sätter  på första försöket. visst, en skitgrej kanske. MEN också en rolig självförtroendeboost.
speciellt roligt känns det när det gäller sådana 'hantverks' grejer, där det gäller att vara känslig och ha rätt handlag. jag har alltid vetat att jag är bra på att plugga, läsa, ordbajsa, vara 'smart' och sånt, men alltid tvivlat på min praktiska förmåga. men jag kan. 

och jag tycker, oftast, att för att ha jobbat endast ett år så är jag en bra sjuksköterska.
tänkt att jag får, och vågar, säga så om mig själv.

coolt.
den där tjejen med sämst självförtroende och självkänsla är på väg bort, bort, bort. great va?

nått försök att äta en grön nyttighetsmiddag...
kärlek! /ia. 

Inga kommentarer: