lördag 2 april 2016

2 april: Att känna sig stark

Jag tror det här kommer bli väldigt upprepade ord, men; även idag har jag känt en ganska stor blandning av olika känslor, allt mellan högt och lågt.

Men jag tänkte välja ut en känsla, en positiv sådan, att fokusera på idag: Jag har känt mig stark.
Då menar jag framförallt fysiskt stark, men det för ju liksom med sig att man känner sig stark och stärkt helt och hållen tycker jag.

Jag var på gymmet idag, ett utav mina absoluta favoritställen här på denna planet. Och jag körde ett utav mina absoluta favoritpass: benstyrka. Det är som att jag går in i en annan värld, blir ett annat jag, ja, jag kan nästan tycka att det är som en andlig upplevelse på nått vis, på gott eller ont? Som att jag är helt hooked på träningsreligionen. Hög pumpande musik i öronen och allt annan runtomkring försvinner. Allt som kanske rusar runt i mitt huvud annars är som bortblåst, det finns inga funderingar på då eller sen eller bekymmer eller tvivel och analyser. Allt som finns är mitt psyke och min kropp som ska samarbeta och fokusera och lyfta tungt. Ja, det är något speciellt det där. Att lyfta tungt. Att för varje vecka man går till gymmet känna att man blir lite starkare, lite bättre. Att utvecklas, vad det än må vara, måste ju vara en av de mest upplyftande saker som finns? Att det som kändes tungt för några veckor sedan idag kan kännas lätt som en plätt. Att det som var ett avlägset mål tidigare närmar sig för varje vecka som går. Och dessutom; det händer ju något rent fysiskt i kroppen som gör att en mår bra när man tränar, i alla fall känner jag av det väldigt påtagligt; endorfiner och måbrahormoner som gör mig glada och lätta.

För mig som annars rätt ofta känner mig liten och feg, mjäkig och menlös, utan skinn på näsan och typ som världens mes, hon som aldrig säger till eller ifrån, hon som aldrig riktigt vågar säga vad hon tycker och tänker; där i träningen, när jag får lyfta tungt eller springa fort eller hoppa högt eller vad det nu må vara; ja då känner man sig ostoppbar. Som starkast i världen, som en klippa, en lejoninna. Allt mitt vanliga mesiga jag byts ut mot en urkraft som går in hundra procent för vad jag gör för stunden.
Jag älskar den känslan. Idag har jag känt mig stark.

Tja, kom inte och bråka med mig va! ;D

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: