tisdag 12 april 2016

12 april: sol i sinne

Idag har jag mest känt mig normal, (vad är det?) haha, tror jag. Inga stora, konstiga känslor direkt.
Utan mest glädje, frid, avslappnat, har skrattat mycket. 

Hade en rolig dag på jobbet/inskolningen där jag fick ta lite mer eget ansvar och kände mig hyfsat kompetent i alla fall.
Och sen blev jag så glad när jag kom ut på eftermiddagen och det var jättevarm och fint och soligt. Är ju inte bara en vår-hatare utan nu när snön ändå har smält undan och så så är det ju alltid gött att i alla fall vissa dagar få en massa sol på näsan, det blir man glad av. 
Så jag skippade mitt inplanerade styrketräningspass och gick ut och gick en långpromenad i solen istället (ha, ibland kan jag vara spontan också!). Så skönt att få sträcka ut benen, tänka och ventilera hjärnan och dessutom få massa nymodig skön värme på sig. Hittade lite nya vägar och stigar och hade en allmänt fin eftermiddag.


Ikväll har jag träffat några vänner ur församlingen och vi har både blandat ytligt och vardagligt med det där lite (väldigt) mycket djupare ämnena i livet. Som döden. En väns nära anhörigs alldeles för tidiga död till och med... Det är klart man inte känner sig glad då, det är sorg, men trots allt går jag och lägger mig med en känsla av frid i hjärtat. Jag har överlämnat mitt liv till Gud, för längesedan och vill fortsätta göra det dag för dag så länge jag lever. Då tror jag också att det finns ett hopp som aldrig överger oss. För oss som tror så är döden fortfarande oerhört sorglig, men det är inte ett osammanhängande panikartat skräckfyllt jag-vet-inte-vad-som-händer-nu. Det är någon som ska få flytta hem till Jesus. Sorgen finns kvar, men också ett accepterande av att det här är livets villkor och att något bättre väntar oss sedan. 

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: