måndag 18 april 2016

16, 17 och 18 april: En fin helg i Åre och lättnad, kompetens och tur

Jag skulle ju skriva här varje dag i april om mina känslor men nu har jag fuskat lite de senaste dagarna. När jag är på semester, som nu i Åre, är jag oftast väldigt bortkopplad från olika sociala medier. Det tycker jag är rätt sunt. Att man gör så mycket roligt, att det är fullt upp, att man är närvarande i nuet, att man inte sitter med mobilen upptryckt i fejjan hela tiden... ja, det är nog ganska bra tror jag. Så det är helt enkelt anledningen till att jag hoppade över bloggen i ett par dagar.

Vi hade det bra i Åre! Vi var ju lite tveksamma först om vi skulle åka upp eftersom det såg ut att bli ganska dåligt väder hela helgen. Men vi åkte ändå och tur var det för vädret överträffade faktiskt prognoserna ganska rejält, fredagen var lite dimmig och lite snö på eftermiddagen, men lördag var bra och igår söndag var det strålande sol hela dagen. Så himla nice! Har till och med fått lite antydan till fräknar på näsan. Snö och sol och berg, kan ju vara bland de bästa kombinationerna som jag vet. Försökte verkligen kräma ut det sista av vintern, nu vet jag inte om det blir nån mer åkning den här säsongen, men i så fall var det i alla fall ett avslut på topp.
Dessutom är det ju alltid roligt att åka iväg, vi har ätit grymt godaste pizzan ever typ, bastat, fått stryk i pingis och biljard (jag har fått stryk alltså, M vinner ju jämt i allt som har med sport att göra och ändå envisas jag alltid med att vilja utmana honom i olika saker, hehe. En väldigt värdig motståndare helt enkelt).

Så summeringen av Åre: Bra! (Även om det kanske inte slår de helt magiska helgerna tidigare i vinter i Hemsedal rent åkmässigt. Det var magiskt!)

På Åreskutan igår eftermiddag. Magiskt fint!


Dagen idag då? Jo, jag har jobbat. Ganska trött eftersom vi kom hem sent igår. En av känslorna för dagen får väl kanske vara någon form av blandning mellan lättnad och kompetens och tur. Jag ställdes idag inför en situation där jag fick chansen att åter möta en person och situation där det senast jag hamnade i samma grej gick riktigt snett och jag kände mig rätt värdelös som sjuksyrra. Idag fick jag chansen / blev utsatt för (beroende på hur man ser det) att göra om och göra bättre. Och det gick mycket bättre! På något vis kändes det som en stor lättnad och jag är glad och lite stolt att jag faktiskt drog lärdom av det som hände sist och gick fel för att idag agera på ett annorlunda och bättre sätt. Då blir man ju glad, det där uttrycket om att man lär sig av sina erfarenheter stämde väldigt bra idag. Kunde gå hem nöjd från jobbet, det kändes bra.

Det får vara känslan för dagen.

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: