måndag 6 oktober 2014

Det som var

Helgen som var, den var bra. Jag har jobbat, och det har väl varit ok. Men lite annat har jag ju också gjort.

I fredags var jag ledig faktiskt och förutom att göra sånt där som jag gillar mest, dvs. typ promenera i skogen och ligga på kökssoffan och sörpla kaffe och läsa bloggar, så bakade jag äppelpaj (förklaring till detta kommer senare i inlägget, hehe) samt var och simmade på Lugnet med M.
Vi ska ju förhoppningsvis åka utomlands i november på en liten surfresa så nu ska vi försöka simträna en till två gånger i veckan så att man förhoppningsvis inte drunknar eller så.
Efter det gick vi på stan i Falun där det under förra veckan var en matmarknad med olika tält från en rad olika nationaliteter: Australien, Storbritannien, Italien, Frankrike, Indonesien, Grekland, Spanien... för att nämna några. Så kunde man då köpa mat och godsaker från de olika ländernas tält. Ett jätteroligt initiativ tycker jag och det var jättekul att gå där och strosa och lukta på mat och kolla på allt folk. :)
Jag åt en kycklingfajita, från ett mexikanskt stånd tror jag, och M. åt kött och korv-grillspett från Italien. Lite parmaskinka och Italiensk choklad fick följa med oss hem, vääääldigt gott :)

I lördags jobbade jag på dagen och sedan efter det hann jag göra en älskad aktivitet på eftermiddagen innan jag skulle iväg igen: ut i skogen. Jag och M. var på lite utflykt här i skogarna runt Falun, jag hade köpt med mig paella från ett sånt där matstånd och så hade vi kalla pannkakor med socker, och kaffe. Ja ni har ju hört mig säga det förr, men jag fullkomligt ÄLSKAR skogen och naturen såhär på hösten. Ja, annars också, men extra mycket nu när det är så vackert med alla löv och färger. Riktigt njuter varje sekund jag får vara ute. För mig kunde det få vara höst nästan jämt. Typ.



Och sen, då begav jag mig till kyrkan, min kyrka. Ja. för det är den påtagliga känslan jag känner och som gör mig så glad. Inte att det är min kyrka som i att jag äger kyrkan och bestämmer över den, men min kyrka som i att jag känner mig väldigt hemma där och känner mig som en del av den. En kyrka är ju en församling och en församling är en familj. Och det har man ju kanske hört tusentalsgånger när man varit där, lyssnat på predikningar, läst Bibeln och andra böcker och så. Men att faktiskt känna att vi är en familj, att själv få känna sig som ett syskon till de andra som är där, det är otroligt häftigt! och den känslan växer sig starkare hela tiden känns det som, och det var så påtagligt i lördags: vi är en familj.
Vad jag gjorde i kyrkan en lördagkväll? Jo, vi (Centrumkyrkan Falunbedriver ett nattcafé första lördagen i varje månad. Då håller vi kyrkan öppen mellan 21-01 och den som vill får komma och umgås och fika (gratis!). Vi vill att det ska finnas ett alternativ till krogarna och ett ställa att slinka in på om man vill hänga, värma sig, slippa drälla runt på stan, prata med någon om livet, tron eller något annat vad som helst. Skitbra initiativ tycker jag!
Och ja, min uppgift denna gång var att fixa fikat, därav äppelpajsbakningen på fredagen. Jag var inte kvar på caféet jättelänge eftersom jag skulle upp tidigt och jobba, men två gäng med ungdomar hann iallafall komma innan jag gick, roligt :)

Sen kom söndagen ju. Upp tupp-tidigt igen, ingen sovmorgon med M. här inte, utan upp och iväg till jobbet. Det där jobbet som jag tycker mycket om när jag väl är på plats, men vem älskar inte lediga dagar liksom? Hursomhelst, jobbet gick bra, jag blev väldigt trött på eftermiddagen men hade bestämt mig för att dra av ett pass på gymmet efter jobbet, så då gjorde jag det minsann. Trött eller ej, man gör vad man bestämt sig för bara, annars skulle det väl aldrig bli nån träning gjord. Och skönt som bara den är det ju när man väl gör det. Eller hur?

Sedan hade jag och M. en myskväll. Som slutade i flygbiljettsbokningspanik, hehe. I flera timmar satt vi och kollade på olika biljetter hit och dit, vilken djungel alltså! Priser, tider, hur långa flygningar, seriösa bokningsföretag m.m. Det är mycket man kan tänka på. Och jag har nojja över för korta tider på mellanlandningar (har ni några erfarenheter hur mycket tid som krävs minimum? - berätta) och sen blev vi lite nojiga över att inte behöva skriva in pass-nr i bokningen. Fast nu har jag läst mig fram till att de allra flesta bokningar är sådana...? Berätta om det med ni som vet nått! :)
Hursomhelst, jag hoppas vi bokar ikväll.

Och, det glömde jag nästan att säga. Vi åt världens godaste hembakta pizza med parmaskinska, soltorkade tomater, paprika, fetaost. Mumma!
Det får det bli till lunchmatlåda med, alldeles nu faktiskt. Tjing och Ping!

Och ps. det glömde jag säga ju: Idag börjar jag plugga min kurs i KBT. tio veckor, 50% fart, på distans. Känner mig laddad och peppad, hoppas det här blir superkul och lärorikt. Känns spännande att sitta i skolbänken igen faktiskt. Skolbänken här hemma framför datorn alltså, vi får väl se om det innebär fler eller färre blogginlägg, hehe. ds.

Hösten, ja fantastisk va? / ia 2014-09-28

kärlek! /ia

Inga kommentarer: