tisdag 23 april 2013

snabba cash

jag har precis skickat in min deklaration. och påmindes om ett inlägg jag tänkt skriva ett tag. jag funderar bara på hur jag ska uttrycka mig för att inte låta kaxig eller självgod.

men det handlar om välsignelse och omsorg
ekonomiskt och materiellt. 

(från Gud alltså. ja vem annars skulle jag jiddra om i min blogg, det är väl det enda jag gör, haha. och lite träning också - mitt liv i ett nötskal ;) )

jo såhära då:
I Bibeln, den där bra boken jag försöker läsa rätt mycket ur och vill ska påverka mitt liv och som jag tror är Guds ord så står det ganska mycket om ekonomisk och materiell välsignelse. ni har väl hört det där om att den som ger den får.

det står om att med det måttet man mäter upp åt andra med det måttet ska det mätas upp åt en själv.
och det står mycket i Bibeln om att vi ska hjälpa varandra, ekonomiskt och materiellt, när andra har det sämre ställt än vad vi själva har. 
Gud har en väldig omsorg om de svaga, se bara här, ett av hundratals exempel:

' Ge honom (de pratar om fattiga) villigt, utan att gräma dig över att du ger, ty för detta skall Herren, din Gud, välsigna dig i allt du gör och allt du företar dig. Det kommer aldrig att saknas fattiga i landet. Därför ger jag dig denna befallning: Öppna handen för din broder, för den fattige och nödlidande i ditt land. ' 5Mos 15:10

ha! 

och jag tror ju detta är sanning. skriven för att tillämpas. inte bara som fina ord eller principer utan som ren konkret sanning. också när det gäller materiella saker och pengar. och jag tror att man får igen, på riktigt, i detta nuvarande liv.
blir ekonomiskt välsignad. det är ju inte därför som jag ger, för att jag ska få cash, men jag tror på riktigt att det kan bli en konsekvens av det hela. 

så därför berättar jag detta:
i många år har jag gett en del pengar till välgörenhet, församlingen, hjälporganisationer, fadderbarn osv. enligt ett enkelt mått: tio procent, varje månad.så vissa månader blir det ganska många tusenlappar jag ger iväg. andra mindre.
(NÄ, detta inlägg är inte till för att putsa på min gloria, fortsätt läsa så ska jag snart komma fram till poängen)

det känns bra. (oftast, hehe)
och sen jag har börjat med detta har jag blivit så ekonomiskt välsignad. 
pengar dyker upp lite här och var som jag inte räknat med, högre lön än jag trott, nån bortglömd semesterersättning osv osv. pengar har liksom aldrig varit några problem under de år jag pluggat och bott hemifrån, inga lån eller så. 
(okej, jag har jobbat hårt och levt smart (det är billigt att inte äta, haha!) också såklart) 

MEN jag tror att jag blivit välsignad också. för att jag VÄLJER att dela med mig.
jag tror Gud hintar hur han tänker sig att ekonomin i hans rike ska fungera. 
Prova du med vettja!  

och sen får man självklart välja
välja att t.ex. se det som en slump att jag just fått den högsta skatteåterbäringen iallafall jag hört nån få. eller bara se det på mänskligt vis.

jag väljer att se det som Guds omsorg.

och jag har blivit så överbevisad om hans omsorg i så många andra bitar av livet också på senaste, det kan handla om bostad, katter, familj, jobb, Mikael, friskhet från ÄS, osv osv. men det ska jag nog skriva ett eget inlägg om så ni inte behöver läsa världens längsta inlägg just nu. 

( för nyfikna hur mycket skatteåterbäringen var på.... törs man säga sånt? I Sverige?)
jo hej ut med hakan och näsan i vädret: femton och ett halvt tusen, typ.
kanske jag ska köpa en cykel?  eller dricka mycket vin i Italien, haha )

nä. 
bara tacksamhet. 
till en god Gud som ger så mycket gott till mig.
amen,

kärlek! /ia

1 kommentar:

maria sa...

Wiohoo! Jag får nåt sånt också, efter en del avdrag! Det känns bra inför en arbetslös sommar.. :) Jag är dålig på att ge, har ett fadderbarn sedan flera år tillbaka bara, men ska försöka skärpa mig på det andra! Men ändå känner jag mig så sjukt välsignad den här månaden med pengar som ramlat in så att jag slipper nalla på min semesterkassa innan min livsdrömtågluff ska gå av stapeln. Jag är så evinnerligt tacksam! Och jag vet att det inte är bara min förtjänst!