söndag 15 september 2013

årstidsprat


hösten.
nu är den här.

och det känns helt ok faktiskt. är ju en av mina favvo-årstider. visst har sommaren varit härlig och gladare än på länge. och visst är det lite motigare att gå upp när det är mörkare på morgonen. men ändå....

anledningen att jag gillar hösten är att den liksom går fint ihop med mitt humör. lite mörkare, lite vemodigare.
fast ändå kan det ju vara så fint och vackert. och chans till sol och fina, glada dagar också. men man måste inte vara glad liksom. passar mig perfekt just nu, haha :)

dumt att jag åker bort på hösten för andra året i rad, när jag nu gillar den så mycket. fast i år är jag ju hemma längre, en månad till, förra året åkte jag den här tiden.
ja just idag för ett år sen faktiskt, så drog det igång äventyret att åka ensam till Indien (hade ju inte ens varit utanför Europa förut) morsan och farsan skjutsade mig till Arlanda på eftermiddagen... lite nervigt var det ;)
och ja, för er som missat det så var det ju superkrångel med mitt visum förra året och jag fick det dan före men i år har det redan kommit,
TACK GUD säger jag som slipper vara sådär nervös som då. det tog typ knäcken på mig. och min mage. allt rann väldigt snabbt rakt igenom mig, för den som vill veta, haha. ;)

och sen efter hösten kommer vintern. ytterligare en favorit.
och så har jag ju liksom inbillat mig att vintern och snön ska komma med nån sorts stor frälsning och räddning.
till mig, till oss.
och ge mig allt det där som liksom saknas nu. tid. att ha något gemensamt. glädje.
längtar efter att ha roligt. tillsammans.
och ja, har nån barnslig förväntan att när vintern kommer, ja då ska det bli så.
och jo, jag längtar tills det typ är mörkt dygnet runt, mörkt när man går till jobbet och hem från jobbet. när man kan ha fikamys på eftermiddagen med tända ljus och lussekatter. mys-mums helt enkelt.

att det kommer komma en vår sen det vägrar jag ens tänka på nu. det gör ont i mig då.


kärlek! /ia
 

Inga kommentarer: