onsdag 11 mars 2015

Att göra valet innan - ekologiskt

Det är ju bra mycket klokare att göra val innan än situation, än när man är mitt i den, iallafall om man redan innan har målet klart för sig.
Finns säkert tusentals exempel på detta och jag ska ge er ett väldigt konkret exempel, och samtidigt ett hett tips.

Det här med att handla ekologiska matvaror (och andra varor också för den delen såsom tvål, tvättmedel etc.) har jag kommit fram till är väldigt viktigt för mig. Men för att klara av att hålla mig till den principen att jag vill handla det som går ekologiskt så gäller det att jag har bestämt mig innan jag kommer till affären.

Kanske är det så för dig också, att du tänker att du borde, att det skulle vara bra att köpa mer ekologiskt men sen står du där i affären med ett vanligt paket smör som kostar 25 kr och ett ekologiskt som kostar 40... och din reptilhjärna liksom nästan automatiskt lägger ner den billigare varan i kundkorgen trots att du egentligen  både vill och skulle ha råd att lägga några kronor extra på att köpa ekologiskt. Men människan är väl till naturen ganska snål så när man ser prisskillnaden kanske man ändå väljer det billigare alternativet.

Därför. Bestäm dig innan. Det har jag börjat gjort så då bryr jag mig inte ens om att kolla in prisskillnaderna, det är helt enkelt så att om det finns ett ekologiskt alternativ av varan, då är det endast det som gäller. Jag behöver inte ens jämföra priserna, jag har redan gjort mitt val, innan, hemma, när jag har valt vilka principer som är viktiga för mig. Då behöver man dessutom inte vela så mycket eller fundera, det är bara att plocka på sig det ekologiska och sen betala. Punkt slut.

Låter enkelt va? Det är det. Bara kör!


Kärlek! /ia

Inga kommentarer: