onsdag 22 december 2010

--

Julklappstips!

Om man vet precis vad man ska köpa och man vet att den personen behöver/kommer bli glad av den här grejen, fine, go on och köp det!
MEN om man inte vet, och bara köper saker och prylar för att man ska ha något att ge bort tycker jag att man lika gärna kan låta bli. Köp nån jätteliten grej, lite te eller ett par strumpor eller nått och sen tar du resten av pengarna som du hade tänkt köpa julklappar för (och gärna lite till!) och sen ger du dom till någon välgörenhetsorganisation istället. Eller köper ett träd i Afrika, eller en get i Indien eller en höna i Ukraina. Ja ni fattar poängen. Så kan man skriva ett fint julkort istället och säga att jag tycker det är bättre att pengarna går till de som behöver det mer än till nåra som redan har så mycket prylar så man inte vet vad man ska göra av dem.

För faktiskt. Medan vi vältrar oss i all mat och alla prylar och de svenska ungarna blir så otroligt bortskämd, så svälter människor i andra länder ihjäl, dör i malaria, AIDS, kolera och massa annan skit.

Det här är inte dåligt-samvete proppaganda, jag ska själv njuta av julmaten (om det går, men det är ju helt andra anledningar), säkert äta lite för mycket och få och glädjas över prylar jag kanske egenligen inte behöver för att överleva.
MEN man kan fortfarande vara medveten, inte ta det för givet, vara tacksam och tänka på andra. OCH ge en slant till de som inte har det lika bra som vi.


Ha en bra onsdag, Dan före dan före dopparedan!


puss hej från en liten tjej.

/ia.

Inga kommentarer: