måndag 5 maj 2014

löparlusten

jag är ledig idag och det är så skönt. speciellt är det skönt nu när jag känner att jobbet, tyvärr, tar all energi man hade att uppbringa den dagen. känns som min hjärna är sönderbombad efter ett arbetspass. alla tusen olika grejer man ska hålla reda på, inte får glömma. alla lappar hit och dit, allt man inte får glömma att göra innan man går för dagen, allt man ska kolla upp. att inte få göra klart en sak utan att nästa grej händer, telefonen som hela tiden ringer, dörrklockan som plingar om nya jourfall...
äsch, det här skulle inte bli ett klaga-på-jobbet inlägg. jag trivs. men man blir trött, riktigt trött. så då gläds man extra när man är ledig :)

och jag har min hemliga medicin: efter jobbet när man är så där utpumpad och har huvudvärk och det känns som man bara vill krypa under filten, gör INTE det, utan träna istället! det gör jag, går direkt efter jobbet och då får jag träna bort frustrationen, träna bort huvudvärken och fylls av ny positiv energi istället.

på tal om träning. jag har kommit igång lite bättre med löpningen nu. det är ju vår och roligt och skönt att komma ut.
i fredags var jag i Bjurs och på mina gamla löparstigar bestämde jag mig för att jag skulle klara av årets första mil. så det gjorde jag. yeah, stolt som tuppen, typ. haha.
för vissa kanske det är lätt som en plätt att springa milen efter vinteruppehåll och allt går lätt som en dans. så är det inte för mig. konditionen är dålig och det går trögt att komma igång med löpningen. så därför är jag glad över min prestation även om tiden var ett skämt. typ.


lite bilder från förra veckans rundor::










något annat som gjorde mig lite stolt förra veckan var att det gick så bra att vara kött-fri. eller helt köttfritt blev det inte, men endast en av veckans måltider innehöll rött kött. sedan åt jag kyckling och fisk de andra.
att jag medvetet vill dra ner på köttätandet blev min egen utmaning till mig själv detta årets fasta. kan skriva mer om det i ett annat inlägg kanske men det handlar mycket om att jag dels vill göra något som tar hänsyn om naturen och miljön och i respekt för de som inte har resurserna att äta så mycket kött som vi. dels så vill jag ta hand om min egen kropp och jag litar på forskningen som säger att rött kött inte är så bra utan vegetariskt, fisk och kyckling är bättre alternativ.
vill försöka att äta naturligt som möjligt, fylla min kropp med så lite skit och gifter som möjligt.
det är inte helt enkelt såklart, och jag har inte nördat ner mig så mycket i det här, ännu, hehe. och jag har principen att inte krångla till det för andra, så blir jag bjuden på kött äter jag och tackar inte nej.
kanske du också kan slå ett slag för miljön och din egen hälsa och äta mer naturligt och mindre kött?
förresten, tips på goda maträtter utan kött mottages tacksamt :)

öhh ja. det var det hele just nu. ska åka till min syster och Edvin nu. vi hörs.

vi grillade hemma hos Micke i fredags. mysigt att göra egen eld tycker jag.
och hungrig som en varg efter milen :)
kärlek! /ia

Inga kommentarer: