onsdag 26 mars 2014

bäbisväntan och längtan

jag ska ju bli moster, igen, för andra gången. vilken lycka! 

det fick jag reda på tidigt tidigt, lite i förtid eftersom jag skulle åka iväg till Indien/Nepal då. att vara först utomstående med en sådan stor lycko-nyhet, det är ju nästan för svårt.
(hur skall det då inte vara att vara förälder och man vill berätta för allt och alla om lyckan inombords och så 'får' man inte fören en massa veckor senare??)

hursomhelst, det var inte det jag hade tänkt att detta korta (jag korta inlägg? ha -skämt! ;) ) inlägg skulle handla om.

för sen när jag/vi kom hem från våra resor berättade Micke att hans bror också skulle ha barn. deras första, och M.s första syskonbarn. stort!

kul tänkte jag, att vi båda ska få syskonbarn och det samma år dessutom.
sen.... visade det sig att båda skulle få sina söta bäbisfötter utkläckta i maj månad.
ännu fränare, tänkte jag. att vi ska få syskonbarn samma månad. då kan man ju liksom jämföra dem hur de växer och utvecklas och ja.. coolt.

och sen när vi var i Sälen tillsammans med M.s bror och hans tjej så frågade jag när hon var beräknad att föda. 18 maj. ok.
frågade mamma när det var syrran var beräknad... jo, 18 maj.

hur coolt är inte detta alltså? hur coolt som helst tycker jag iallafall. det innebär ju att de små barnliven är 'tillverkade' och fick sitt liv typ samma dag. yeah!

sen är det ju givetvis så att de kanske inte alls kommer födas den 18 maj nån av dem, att nån blir tidigt och nån sen och så. spännande att se vem som får bli moster/farbror först denna gång, säkert M., eftersom alla i vår släkt har det draget att vi är lite sena och sega, haha. Lilla Edvin var ju t.ex. nästan två veckor länge inne i magvärmen.


men hursomhelst. jag tycker det är fränt. hur stora är oddsen liksom att ett par som mig och M, båda har syskon som råkar skaffa barn (vilket man kanske inte gör varje dag direkt) och det blir samma dag. att mamma och M.s mamma ska bli farmor/mormor samma dag, osv, osv.

vilken häftig slump/sammanträffande skulle man kunna säga nu. men det finns ett liiiiitet problem. jag tror ju inte på slumpen!... 
vad ska vi då tro? jo, kanske att Gud har humor. att han har tajming. att han har tankar. att det finns nån mening med allt. att dessa 18-maj barn är sjukt efterlängtade och välsignade. 


spännande med små bäbisar och graviditeter tycker jag. i den åldern man kommit upp i nu så omger man ju sig med mer och mer sånt. träffar folk, pratar med tjejkompisar om det, läser vänners bloggar om det.
och blir ju så sugen.... men no, no, no! det får vänta.
först måste man gifta sig ;) och resa jorden runt. typ.

lite bilder från när Edvin var ca 1.5 månad gammal. älskade!




kärlek! /ia.

1 kommentar:

Anna sa...

Fint inlägg! Edvin var två och en halv vecka sen så har denna bebis tänkt stanna i magen lika länge blir det ett junibarn. Kram