lördag 28 december 2013

Jullov

jullov. 
ja det är så det känns, som om jag har jullov. även fast jag jobbar lika mycket som tidigare. men rutinerna släpps, på gott och ont. vardag blir helg och helg blir vardag. vice versa.

Micke är hemma och ledig i över två veckor, och det gör att även jag skipar mitt eget tvång om att gå upp senast halv åtta på lediga dagar och tar sovmorgon. skönt. ! 

det blir inte så nitiskt städat och handlat. frysen börjar bli tom på matlådor och kylskåpet är ett kaos. och det är rätt ok. ett tag... men sen är det dags att gå tillbaka till ordning och reda.:) ska bli lite skönt. längtar lite efter morgonpromenader, ensamtid, bibelläsning, bön. behöver samla tankarna, hitta balansen. har hjärtat och nerverna utan på kroppen, och en dum klump i magen som liksom inte vill försvinna.:( lipsillen, ha.

men. jullov är roligt ju. mest roligt är nog att vi har åkt rätt mycket snowboard och att jag har varit så pass ledig att jag hinner åka en del jag med. när det är mjukt i backen vågar jag testa på nya saker och det känns som jag utvecklas. när det är isigt och hårt blir jag livrädd och kör som en kratta, haha. det är ju tur att det finns lite backar att köra i allafall nu när det är så dåligt med snö och längdskidåkningen inte alls kommit igång än... 

på tal om bräda, idag råkade jag, lite på ett bananskal och för att Micke alltid lyckas övertala mig i allt, ställa upp i min första snowboardtävling, ha! jag var nog sämst på plats men lyckades i allafall ta mig igenom banan några gånger utan att vurpa. lär träna upp mig lite mer bara till nästa gång:)(jag kom till final eftersom vi bara var tre tjejer som körde - men kunde inte va med då eftersom jag skulle iväg och jobba)

hursomhelst.
julen. den har varit bra. det var rätt skönt att jobba jul tyckte jag på ett sätt. man slapp äta sig sådär äckligt mätt och bli sådär rastlös som man kan bli annars. kändes rätt vettigt att jobba.

har hunnit träffa familjen en del och det har varit rätt skönt att sitta uppkrupen i fåtöljen hemma och lugnt kika lite tv. så lungt att man somnar...=)
 och Edvin alltså. guldklimps-pojken. han är helt underbar. söt och rolig och gosig och ja... alldeles underbar. jag är glad och tacksam att jag har en sådan glädjestråle i mitt liv.

på juldagskvällen skippade vi utgång, vilket var rätt skönt eftersom jag jobbat på dagen, och hade istället lite lugnt hemma och bjöd över lite folk på middag och tv-spel. hehe
 igår hängde vi lite med Mikaels familj då hans brorsa + tjej kom upp från Linköping. tycker det är trevligt med sånt där familjehäng, kanske extra roligt när det är någon annans familj som man inte redan haft 25 år på sig att tröttna på, haha ;)

nu i helgen är det jobb igen. och det är väl som det är, helt enkelt. jag gillar ju mitt jobb ändå. och mina kollegor. Tacksamt.

Guldet
Kärlek! / ia

Inga kommentarer: