torsdag 19 december 2013

Indien del 5: Khajuraho

vi har nu kommit till del fem i min återberättlese av Indienresan. efter Orcha åkte vi till staden Khajuraho, som mest är känt för sina erotiska tempel.

Indien är ett lustigt land. ingen 'offentlig' sexualitet får visas, gifta indiska män och kvinnor skulle ju knappast pussas offentligt och kvinnorna skall alltid skyla sina kroppar.... sen helt plötsligt ett helt tempelområde med massa skulpturer av olika sex-ställningar. all försäljning i denna staden går ut på skulpturer/böcker/kortlekar med s.k. kamasutramotiv på, dvs. sex-ställningar. jag säger inte att detta är fel, men ganska lustigt.
mäktiga byggnader..

hursomhelst, jag tyckte Khajuraho var ett chill ställe. visst tog vi oss en snabb turistvända bland templen men mest var det lugnt och hängde på vår favorit italienska-restaurang. himmelsk god hemgjord pasta alltså!
En av dagarna där hyrde vi in oss vid poolen på ett hotell och sol-slappade hela dagen. Ljuvligt! Semester... 


En liten vän?? nja..

Det var så många trevliga medresenärer på resan, det märkte man mer och mer ju längre tiden gick. En härlig blandning var vi, 20 pers, varav den yngsta var 19 och den äldsta 75. och allt däremellan. jag tror det är bra att lära sig att umgås över generationsgränser, .. och andra gränser. vilken tur att vi alla människor är så olika, vad tråkigt det annars hade varit! eller hur? (och att vissa personer ibland går en på nerverna är ju priset man får betala för detta. ett värt pris.:) )

Mer från Khajuraho? vi gick en cooking-class och fick lära oss hur man gör Chai-te (det godaste teet!) och lite grunder i indisk matlagning. spännande!

Sen: något annat som också var spännande: åka tåg i Indien. nattåg närmare bestämt, vi skulle nämligen ta oss från Khajuraho till Varanasi med tåget. En upplevelse! 
men faktiskt, helt ok. vi var ju inbokade i de lyxigaste vagnarna, vilket innebar sex hårda, smala britsar bakom ett draperi. men man fick lakan! haha.
nädå, vi hade det bra. i de billigaste vagnarna vet jag människor trängs och slåss som djur så att ha utrymme att sova på en egen brits kändes som lyx. och jag kunde sova riktigt gott faktiskt trots skumpandet. 35 mil tåg i Indien tog ca 12 timmar.... say no more. mer om Varanasi i nästa inlägg.

pigg och glad efter en natt på tåg :)kärlek! /ia

Inga kommentarer: