måndag 30 december 2013

att se det man har

den bästa medicinen mot lite nedstämdhet (förutom träning då som nog är nr ett!)tycker jag är att lära sig känna tacksamhet. tacksam över det man faktiskt har istället för att snegla på det man inte har.
lära sig lyfta blicken från sitt eget lillla, sin egen navel, till det större, det stora, helheten. det finns alltid något att vara tacksam över. välj att fokusera på det istället för det som inte känns bra just nu.

jag tycker att det alltid är bra med en pepp-tacksamhetslista, för att påminna sig om allt som är bra och hur priviligerad man är.

så, därför, dagens tacksamhetslista:

- tacksam för att jag har hälsan, att halsen är mycket bättre så jag kan träna, att jag inte är handikappad utan har alla mina kroppsdelar i behåll, att jag hittills inte slagit ihjäl mig på snowboarden, att jag blivit psyk-frisk också och kan äta utan dåligt samvete.

- tacksam för alla människor jag har runtomkring mig. ensam vore man ingenting. jag är tacksam för min familj. att alla är friska och krya. för Edvin. att jag har fått träffa dem i julhelgen och att det har varit trevligt. mina fina fantastiska vänner som alltid får mig att må bra och skratta. mina kollegor som gör jobbet roligt och att det känns helt ok att gå dit. jag är tacksam för Micke.

 - tacksam för allt materiellt välstånd jag har. för tak överhuvudet (åh mysiga lägenhet som vi nog minst får ha till sommaren). för att jag varje dag har förmånen att äta mig mätt och dricka rent vatten ur kranen.

- tacksam för att Jesus dog på korset för min skull.

- tacksam att jag har en utbildning och ett jobb som gör att jag vet att jag har pengar på kontot varje månad och klarar mig bra på den lön jag får.

- tacksam för att jag har fritidsintressen och hobbies som gör att livet blir extra roligt: träningen, brädan, skrivandet m.m.

- tacksam att jag har en kyrka, med fantastiska människor, att gå till. att vi har religionsfrihet i det här landet och att jag inte blir förföljd för mina åsikters skull.

- tacksam för alla runt omkring mig som är gravida och såsmånigom ska ploppa ut små nykläckta bäbisar. tänk, det är ju helt fantastiskt när nya liv blir till.

 - tacksam för detta året som gått. allt vackert jag fått vara med om, all glädje jag känt, all kärlek jag fått.

tacksam för den Gud jag tror på. som gör mig stark fastän jag är så svag.

julafton. finaste E.
  kärlek! /ia

Inga kommentarer: