onsdag 11 december 2013

be loved

Åh Tack Gud. För att du rör vid mig. Rör mig till tårar.
Du är så förunderlig.

för just när jag, som så många gånger förr, tvivlar... tvivlar på mig, inte på dig. på min förmåga, mitt uppdrag, min dröm, det jag tror att du lagt ner i mig, min uppgift.

när jag tvivlar på det. tvivlar på min väg att gå, min egen väg, om jag inte borde rätta in mig i leden. bli som de andra.

när jag tvivlar på mitt liv ute i världen, mina försök att nå de onådda, mina försök att vara en medmänniska som visar på din godhet.... 

när jag tänker att jag borde bli mer som de andra, de inuti. de i kyrkan. när jag tror jag borde vara i mer, spendera mer tid där. ha mitt umgänge där. när jag tror att jag måste vara tillsammans med någon som är där, tänker och tror exakt lika.... när jag tänker att du skulle vara mer nöjd med mig om jag vore en sån där duktig ungdomsledare, eller en sån där noll-alkohol-gifta-sig-vid-tjugoett-superengagerad-i-kyrkan-typ ... även fast jag inte känner att det är riktigt jag... när jag tror att jag är fel ute...även fast jag trott att det var din plan.

... när jag känner att det är på ett sjukhus bland sårade människor jag hör hemma... på en fest med massa djupa djupa människor med djupa djupa funderingar under den där alkoholfulla ytan... när jag så gott jag kan försöker peppa tjejerna som inte äter och hatar sig själva.... när jag hänger med mina vänner och bara skrattar och skojar och tokar mig och pratar om kärlek och vi bara flabbar och fnittrar och inte pratar om dig Gud. och jag ändå känner mig hemma. mitt uppdrag.

då.
då visar du mig. du visar mig så att jag rörs till tårar. 
jag är rätt. du använder mig, precis där jag är. 

och de små små fröna jag tveksamt sådde i tro för flera månader sedan, visar sig en vacker dag, som denna, ge frukt.
de böner jag ber för de utsatta, trasiga människorna visar sig vara värdefulla, inte alls förgäves.

du är god. mot mig och alla andra. du hjälper om vi låter dig hjälpa. 

du är så häftig Gud. du visar i precis rätta stunden den rätta vägen att gå. och jag älskar dig för det. 

amen.,


kärlek! /ia

Inga kommentarer: