tisdag 24 december 2013

Ingen familj, inga paket, bara du & jag som vet.

Julevangeliet LUK 2:1-20 Luk 2:1-20 
'Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 
Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.
Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget. 

I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: "Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt." 

När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta."De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.'

detta är anledningen till att jag firar jul. och då känns det faktiskt mer än ok att jobba julen. känns lite i hans anda, den där som föddes, att försöka ge sin tid åt sjuka människor istället för att bara glufsa i sig så mycket mat så man får ont i magen (fast vi fick jultallrik på jobbet, göttans! :) )
så det blev inget storslaget firande alls i år. gör nada.

en annann anledning till att fira tycker jag är att få träffa familjen. och det hann jag iallafall med en snabbis. drog ut till Gräv rätt tidigt imorse och fick några timmar med världens finaste guldklimp. han gör mig varm i hjärtat. och glad blev han när han fick sin tågbana av mig. att få glädja någon med sin julklapp, den konsumtionen kan till och med jag tycka känns riktigt, riktigt värt.

God Jul på er allihopa.
och: all I want for Christmas is you

en liten mini-julgran blev det i Baggbo i år

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: