onsdag 8 april 2015

Om pengar inte vore allt

När jag inte känner att jag har så mycket klokheter att komma med själv så kan jag ju alltid dela något klokt som någon annan sagt/skrivit och som jag nyligen läst.
Just nu så är jag inne i 'Mot monsunens hjärta' som är en bok där olika reportage och intervjuer av Kristian Gidlund (känd från 'i Kroppen min') valts ut.



I en intervju med Stefan Sundström så pratar de lite om ett att leva ett liv alternativ från den köp- och konsumtionshets som råder idag. Ett citat ur texten som jag fastnade extra mycket för.

'Och när man hör ekonomer prata om att lösningen på den ekonomiska krisen är tillväxt så förstår jag att det inte kommer gå bra (...) . Jag drömmer om att människor ska fatta att man inte kan köpa en ny mobiltelefon en gång i halvåret. Det finns andra saker i livet som är viktigare. En klyscha, javisst, men jag menar faktiskt det. Så länge vi har tillväxten som Gud, så är det här samhället dödsdömt.'

Ganska mycket precis exakt lite av mina åsikter.
Tack och amen!


Kan ju förresten, när vi är inne på temat och ändå citerar, bjuda på det här favoritcitatet av Astrid Lindgren. Klok kvinna!



Kärlek! /ia

Inga kommentarer: