onsdag 22 april 2015

Min tro, del 5: Framtiden

Jag har ju skrivit om min tro HÄR, (början) HÄR, (att bli medlem i en kyrka)  HÄR(vad som utvecklar min tro) och HÄR (vardagslivet).

Jag tänkte nu gå vidare med att skriva lite hur jag tänker mig framtiden och hur jag utifrån min tro hoppas att den ska se ut.

Det jag framförallt ser framför mig kan stort och övergripande sammanfattas i dessa två ord: Hjälpa andra. Det är det jag vill göra med mitt liv, det jag brinner för, drömmer om. Troligen så ligger detta nerlagt på något vis i min personlighet och karaktär och kanske hade fått utrymme i mitt liv även om jag inte vore troende, men jag känner ändå att min tro fördjupar denna längtan ännu mer. 
Det står så tydligt i Bibeln att det är en av de allra viktigaste principerna för ett kristet liv. Jesus visade med sitt liv här på jorden att det var det som låg i hans natur, hans personlighet och i det som ska prägla Guds rike och jag vill följa efter i hans fotspår.

Jag tror att varje kristen har fått en/några speciella gåvor från Gud som i slutändan ändå alla går ut på detta; att hjälpa andra och på så sätt tjäna Gud och visa sin kärlek till honom. Vissa har gåvan att hjälpa inom församlingen, bland de redan kristna, t.ex. i olika ledarpositioner i en församling. Andra har en stor gåva att kunna prata/berätta för icke-kristna om det budskapet vi bär på. Vissa har en stor kreativitet eller en stor idrottstalang som de kan använda till Guds ära. Ytterligare andra har på olika sätt gåvan att genom kärleksfulla handlingar kunna visa på Guds stora kärlek utan att kanske använda så många ord. Det är så jag hoppas jag kan komma till användning för Gud nu och i framtiden.

Jag ser stora möjligheter i och med mitt yrke som sjuksköterska att just praktiskt kunna hjälpa människor. Jag drömmer om att få verka både i Sverige och utomlands som sjuksköterska, att kunna få nå och vara en utsträckt hand till de i världen som kanske har det allra, allra sämst. (Har faktiskt något väldigt spännande och stort på gång men jag blir så pirrig av att tänka på det att jag inte vågar skriva om det här på bloggen riktigt ännu, haha).
Just eftersom jag känner att den här drömmen och längtan är nedlagt i mitt liv av den Gud som skapade mig så vill och vågar jag satsa på det. Jag tror inte att man kommer känna sig totalt hel som människa om man inte gör det som man känner att Gud har lagt på ens hjärta.

Jag ser på framtiden med tillförsikt och spänning. Jag tror att Gud kommer vara med. Livet är ju sådant att man inte kan undgå svårigheter, lidanden och jobbiga saker i livet bara för att man är kristen, knappast, men ändå tror och hoppas jag att min tro liksom kommer bära igenom de där dalarna som säkerligen kommer komma. HAN går med.

Förutom att få jobba för Gud genom mitt yrke som sjuksköterska hoppas jag att mitt intresse för skrivande, t.ex. i form av denna blogg, också är något som Gud kan tänka sig att använda mig för inför framtiden.

'Men framförallt: Älska varandra som om livet stod på spel. Nästan allt kan gottgöras med kärlek. Tveka inte att ge en hungrig människa ett mål mat eller en hemlös en sängplats - och var glada över att få göra det. Var frikostiga med de olika gåvor ni har fått av Gud, så att alla får nytta av dem: om det är ord, låt det bli Guds ord; om det är hjälp, låt det bli Guds rikliga hjälp. På så vis blir Guds strålande närvaro tydligt i allt ni gör, tack vare Jesus, och det blir han som får äran av att vara den som ger kraft till allt.' (Ur Första Petrusbrevet)

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: