lördag 25 april 2015

Kroppskännedom

Något som jag tycker är häftigt: hur man utifrån en persons kropp kan säga en hel del om hur den lever, sysslar med, eventuellt råkat ut för eller vilka mediciner man tar.

Häromdagen när jag var hos en läkare så fick jag erfara detta. Flera gånger, bland annat när hon kände på min puls, klämde på magen och när jag skulle klämma hennes händer för att se att jag hade kraft i dem så frågade hon om jag tränade mycket och påtalade att det märktes att jag var vältränad (ni fattar att jag bara skriver detta inlägg för att få påpeka att en läkare kallade mig vältränad va ;)) ).
Hon klämde och kände på min nacke och tyckte att nått kändes konstigt på höger sida. Just då hade jag rätt ont i nacken sedan några rejäla krascher på brädan i Tandådalen i söndags. Så när jag berättade att jag gjort illa mig sa hon att det stämde precis, att det måste vara någon skada (i muskeln bara, så inget allvarligt) som hon kände.
När hon skulle göra en gynundersökning (ursäkta, nu får ni lite personliga detaljer här, hehe) så undrade hon om jag åt eller nyligen hade ätit p-piller för att hon kunde känna det på vilken position livmodern låg i. Och det stämde ju.

Ja, sånt tycker jag är coolt. Kroppen är cool och det är häftigt att man kan avläsa så mycket utifrån den, att en person som har kännedom om kroppen liksom kan säga en hel del om det liv jag lever utan att känna mig alls. Detta var bara ett exempel på detta.

Fränt tycker jag, men så är jag ju rätt fascinerad av kroppen också i samband med mitt träningsintresse och mitt yrke som sjuksköterska. Mycket av det jag gör handlar ju om kroppen, och också mycket om hur kropp och psyke hänger ihop.


På tal om kroppskännedom; här har ni någon med kroppskontroll. Min käre M. som kan göra en massa akrobatiska cirkuskonster på sin bräda som jag inte är i närheten av att klara av. Jag är en sån som mest hoppar rakt fram i de minsta hoppen. Haha.

Yeah snygging! :)

Och ps: Jag är inte sjuk om någon undrar varför jag är hos doktorn. Bara en vanlig hälsoundersökning, som behövdes inför en speciell grej. Frisk som en nötkärna var jag också. :) d.s.

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: