fredag 1 augusti 2014

Rosor på kinden och solsken i blick

hejsan!
det känns som det är mycket man ska göra 'sen'. typ ta tag i träningen eller försöka hitta inspirationen till att skriva bra blogginlägg. men det är fortfarande semestertider och inne i nattjobbs-bubblan så finns det inte så mycket diciplin i mig, däremot en massa seg kola i huvudet...

hursom.
jag är tacksam.

idag var det inte svårt att komma på saker. för med den där fina känslan i kroppen, att man är kär och så, lyckligt kär, så får ju liksom allt man gör nästan ett sånt där rosa fluffigt skimmer om sig. typ. i alla fall allt man gör med den andre närvarande.

idag är jag tacksam för att sömnen inför sista nattjobbet infann sig bra trots ett annorlunda upplägg: halv åtta till tio hemma i sängen i lägenheten för att sedan ha sovpaus på en timme, förflytta sig tillsammans med M till Bjursås och fortsätta sömnen där.
det gick prima!
tröttmössan somnade som på beställning så fort hon fick chansen igen. men en chansning var det ju att inte bli klarvaken. men vad gör man inte för att få komma ut till kära bjursås och dessutom få nån extra hängtimme med mannen?

ja, helt seriöst just nu i denna fina sommarvärme gör jag mycket för att få chansen att äta frukost utomhus. Ni som har det så, njut!
det är just dessa tider som jag sörjer lite att vi varken har balkong eller uteplats, man känner sig lite instäng och längtar ut. luften, vinden, solen, den friska luften. och just frukost, det är speciellt. min älsklingsstund på dagen typ. så om den får spenderas utomhus blir jag själaglad.

Jag är glad och tacksam att vi har Bjursås, landet, bara två mil bort och en bil så vi kan ta oss dit, det känns som vi får lite det bästa av två världar då. en lya i stan med närhet till allt: jobb, träning, affärer och sånt. och samtidigt alla möjligheter att snabbt vara ute i det lite mer rofyllda, friska och lugna.

Jag är tacksamm för en bra dag också. de timmar man hinner få mellan nattjobben. och istället för det där diciplinerade som träning eller bloggning blev det en slapp-skön dag med just frukost ute med M. (lunch för hans del) och sedan pyssel.
lite mer grovjobbspyssel än vanligt för min del har jag börjat med. det är M. som får mig till det. spännande faktiskt, att det finns andra saker att göra än att läsa böcker och bloggar när man tar det lugnt, (även om jag älskar det med förståss!)
Men nu har jag lite loppsigrejer som ska pimpas så jag slipar och grejer för att förbereda inför målning. Rätt mysig känsla faktiskt att pyssla med sånt medan M. mekar bil bara några meter bort. så kan man fortfarande prata och umgås med varandra. och som M. säger, sånt där pysslande är också lite terapi och avslappnande, skönt för mig som ständigt tänker för mycket att ha något i händerna att koncentrera mig på. :)


jag är också glad och tacksam att mina bäbisar, katterna alltså, har det så bra hos mamma och pappa på landet. de får ha lite semester de med alltså och verkar trivas som fisken. fick i alla fall mysgosa lite med Lyon en stund idag och snusa lite i hennes mjuka päls. älskart.
Och såklart tacksam att mamma och pappa ställer upp och tar hand om dem. Tack!

tacksam att jag nog får chansen att umgås med syrrans familj imorgon och följa med på utflykt till Lunåns gårdsmjeri. ska bli supertrevligt! småpojkarna är ju alltid för ljuvliga.

och tacksam att den här jobbnatten också går mot sitt slut och det dröjer nästan tre veckor innan nästa gång. halleluja!
att jobba natt ibland är ok men varit lite för mycket av den varan denna sommar tycker jag.
Rätt sugigt schema överlag så man tappar nästan jobblusten... Men tacksamhet var det: glad att jag jag ett arbete!

min fina Santos och en bra bok. Semester!

kärlek! /ia

Inga kommentarer: