torsdag 3 april 2014

resemånaden

jag älskar ju att resa. fast ändå inte.

jag tycker ju om hemma alldeles för mycket för att vilja var borta därifrån alltför länge.
jag har skrivit om det förut. hur jag älskar vardagslivet, tycker om att gå till jobbet och känna att jag gör något meningsfullt, tycker om en vardag full med träning, den lagoma blandningen mellan aktivitet och vila, att vara social och ensamtid.

därför känns detta årets inplanerade resor, denna månadens resor, helt perfekta.
för att de är korta. det är så jag vill resa just nu. ut och se världen, göra något roligt, men sen snabbt hem igen.

på lördag far vi (jag, M. och ett gäng på nio övriga) till Alperna en vecka. ska bli så himla fint och roligt! tror jag, hoppas jag.
det är ju min drömresa, att få åka bort, ha snö + sol (sol måste det väl bara bli nu va? )
berg, vacker utsikt. jag gillar ju hav och stränder och sånt, men fullkomligen älskar berg. jag får ro där.
vi kommer vara aktiva, bli trötta och möra i benen, och det är också något av drömmen för en resa för mig, att få jobba med kroppen så man slipper den där himla dumma rastlösheten/matjobbigheterna/tjockångesten.

och det ska bli kul att åka utomlands med M. för första gången ihop. tycker det är mysigt att planera, packa, åka till flygplats, vänta på flygplats och sånt där. att få reseminnen tillsammans. och så slipper man vara hemma/borta och sakna den andre.

nästa resa, också nu i april (!) är ju lite annorlunda än den förra. ca 1,5 vecka efter att jag kommit hem från Alperna så far jag på konfirmationsresa till Tarragona i Spanien. vi är sex ledare inklusive mig och ca 17 konfirmander.
träffade Ninna, svenska som bor därnere på vars gård vi ska bo, i tisdags och blev väldigt pepp på hela resan.
att få se landet, staden, känna stämningen, åka med massa härliga ungdomar...ja det ska bli kul.
det är nog dessutom relativt varmt där då 15-20 grader, och de har pool, så kanske man kan få sola och bada och känna lite sommarstämning till och med. :)

5 dagar är denna resa, så då behöver jag inte heller längta hem så mycket och bara sakna Micke på det där sunda viset när man är ifrån varandra ett litet tag.
ingen fem-veckors galningslängan.


och: det är ju perfekt att resa på våren. förut har jag ju misstyckt lite att resa bort så länge på hösten, och ville inte göra det i år igen eftersom jag gillar hösten så enormt mycket. löven, träden, färgerna, kylan. det där som gör att jag får frid, lugn och harmoni i själen.
våren däremot. den kliar och sticker alltid lite i mig. rastlösheten, frustrationen, ledsenheten. solen som sticker i ögonen. rädslan för förändring och längtan efter förändring. besluten som måste tas.

nä det passar perfekt att 'bryta av' våren lite med två kort-resor. like it!

hur mycket bloggande det blir får vi se, men jag hoppas få tid och internetmöjlighet att mobil-blogga lite från båda resorna så jag får dela med mig av det fina till er, läsare.


några bilder från Österrikiska alperna, 2009, på tiden att åka igen!:)




kärlek! /ia

Inga kommentarer: