söndag 20 februari 2011

I wonder as I wonder.

En liten undring bara:

Varför skriver tjejer alltid, på bloggar och facebookstatusar och sådant, att de ätit lite mat, lite lunch, ska laga sig lite middag osv? Räcker det inte att skriva att man ätit eller ska laga mat? Måste man poängtera att det var lite? Är det fult, speciellt som tjej kanske, att skriva att man ätit mycket mat, mycket lunch??? Har aldrig sett en kille som ätit "lite mat". Eller är det så att det överhuvudtaget som tjej är fult att äta mycket? Är man inte tillräckligt "fin" då?
Ja såna här funderingar kan man lätt snappa upp när man blivit medveten om vad som sägs och skrivs i ämnet mat. Och nej, samhället är inte enda orsaken till störd matsyn hos många unga tjejer, MEN har definitivt en stor del.

Idag har jag ätit en alldeles lagom stor middag. Lax. Mums.

puss.
/ia

2 kommentarer:

maria sa...

Jag upplever inte att det är en tjejgrej, och jag tror inte att det är för att poängtera att man äte lite, utan det är en talspråksgrej som blivit till skrift. Typ som man nästan alltid säger "Nu ska jag ut och springa lite". Ett extraord som bara slinker in. Så använder jag det som i alla fall..

Hanna sa...

Jag säger också sådär till det mesta, "nu ska jag vila lite", "jag kanske borde plugga lite", "ska vi äta lite?", osv... För mig är det bara ett extraord som man slänger in, helt onödigt egentligen. Men bra tanke:)