torsdag 22 december 2016

Gör EN GOD GÄRNING i jul

Juletider ja....


Och vi stressar vidare, tänker på allt det där som måste fixas. Stressar över alla julklappar som vi måste köpa, all julmat som vi måste handla.

Jag kan bara gissa att det är ENORMA summor pengar vi gör av med i julruschen. Och visst är det roligt att ge bort presenter till dem man tycker om, jag älskar själv det, att tänka ut nått bra och förhoppningsvis se glädje i mottagarens ögon. Och visst är det gott med julmat, och visst är det fint med ett pyntat hem...


Men EGENTLIGEN. Är inte det enda som krävs lite värme och kärlek? Gemenskap och gemytlighet med de vi tycker om. Och jag tänker på alla dem världen över som inte har något av det här, ingen värme, ingen kärlek, inget julpynt, ingen julmat (ingen mat alls kanske) och alla barnen som inte får några julklappar, ja de som kanske förlorat allt; sitt hem, sin land, sin familj och sin trygghet i livet.


Jag vill uppmana till att inte spendera alla sina pengar på julklappar och julmat utan också se om det inte finns lite slantar över att skänka till alla de som VERKLIGEN behöver det. De barn som behöver en julklapp på riktigt.
Det finns ju massa olika bra organisationer att skänka till i juletid, och för att det ska bli lite enklare för er har jag länkat direkt till några av dem här nedanför.
Själv har jag bland annat köpt ett paket med filtar via UNHCR och planerar även att ge till Love Nepal och Mercy Ships. En liten slant till Musikhjälpen blev det också förstås.


Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, en gammal klyscha men som är SÅ sann.


UNHCR: https://sverigeforunhcr.se/stod-oss/gavoshop


Svenska Kyrkans julkampanj: https://www.svenskakyrkan.se/julkampanjen


Love Nepal: https://lovenepal.se/


Mercy Ships: http://www.mercyships.se/nyheter/mercy-ships-sverige/datum/2016/12/03/mercy-ships-julkampanj.html


Rumäniens barn (mammas organisation i Bjursås) https://www.facebook.com/Rumäniens-barn-Hjälpverksamhet-1407779716135722/?fref=ts


Bild från UNHCRs kampanj


Och förresten, en annan bra grej nu medan jag ändå håller på och tipsar om sådana här välgörenhets
saker, är JULUPPRORET. En manifestation och namninsamling för att agera för en mer human migrationspolitik i Sverige .
Såhär:

#juluppropet - för en human migrationspolitik

Genom att underteckna uppmanar du regeringen att:
– ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro
– ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv
– undanröja praktiska hinder mot familjeåterförening


Läs mer här: http://www.juluppropet.se/


Nog snackat för mig just nu. Men snälla, låt inte det här bara bli "mitt snack" utan var med och gör någonting konkret, agera. Jag vet att nästan varenda en som läser det här har råd att avvara en hundring eller två. Minst.


Punkt slut och GOD JUL på er såklart! Vi kanske hörs igen innan jul till och med. :)


Kärlek! /ia

Inga kommentarer: