fredag 16 december 2016

Det stora (eller lilla) julbaket

Idag vakande jag tröttare än vad jag borde vare efter en god natts sömn (drömde i och för sig mar?drömmar om jobbet - ska bli....hmmm....intressant att se om de förverkligas ikväll när jag ska jobba. den som lever får se!) och ångrade iallafall lite att jag ställt klockan så tidigt en ledig dag.
Men det fanns ju en plan med det hela - som ni ska få höra snart.

Kanske att anledningen till min trötthet är att jag känner mig lite risig, som att förkylningen som definitivt var på bättringsvägen, nästan helt frisk faktiskt, tagit ett baksteg. Känns det som. Huvudvärk och lite rosslig i hals och näsa. Tråkigt, men med lite superduperpiller som sjuksyrran själv ordinerat ( = ipren och alvedon, ha)  så mår jag lite bättre.

Och nu till det ROLIGA: (och anledningen till att jag ville gå upp i tid) är att jag JULBAKAR lite idag. Kul ju! Känner mig inte direkt som någon 'bakare' eller så där huslig och pysslig så, men när jag väl står i köket och geggar och grejsar och samtidigt lyssnar på någon bra pod (typ den här) så riktigt njuter jag av köksarbetet. Speciellt såhär i juletider. Har jag kanske nån gång nämnt att jag gillar den mysiga adventstiden? ;) 


Ville inte riktigt göra de helt traditionella julbaket som lussebullar och pepparkakor och knäck (läs: jag är för lat och dålig på att baka för att göra sånt som ska jäsa, gräddas lagomt länge osv.). Så jag letade upp lite roliga recept som är lite twister på det vanliga, julsmakerna vill jag ju ha men inte i de vanliga formen.

Så här kommer tre recept-tips från mig:

http://underbaraclaras.se/2010/11/23/ingefarskola-och-rocky-road/  (gjorde ingefärskolan)

http://www.ica.se/recept/pepparkaksbollar-718021/  (rullade några i kokos, några i pärlsocker och några i krossad pepparkaka)

http://mittkok.expressen.se/recept/vinterns-godaste-saffranskaka/  (inte gjort denna än men tror det blir bra)


Har ju i och för sig inte smakat av det än så kan ju inte lova att det är gott men jag tror det.

Och förlåt familjen om någon läser det här, nu har jag ju spoilat vad jag ska bjuda på på mitt julfika på söndag. Längtar tills dess! Saknar min familj, människor man älskar är ju faktiskt det dyrbaraste man har.


En gammal selfie bjuder jag på till detta , dessa tar ju nästan aldrig numera.. (vadå jag har ju redan pojkvänn så då måste man väl inte försöka se snygg ut längre? :D  / mjukisbrallan )

..och en gammal november-ljus bild som jag älskar!


Ett PS. också innan jag slutar; Jag och M, såg en väldigt fin och bra och rörande film igår, på Netflix, den hette McFarland USA , ett typ sport-utsatta ungdomar-drama, riktigt bra som sagt. Så det är mitt filmtips idag.

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: